Motor yağ göstergesi arızası

zeybek

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
5,684
Puanları
3,507
Yaş
75
Konum
İZMİR
Bu gün bır arkadaşımın arabası ıle yolculuk yapacakdık. Şehırden 15 km uzaklaşmadan, arkadaşım arabayı yol kenarına çekdi ve durdu. "Yağ lambası yandı" dedi. Bu iyi bir haber değildi. Yağ cubugunu çekip yağı kontrol ettik, yag tamamdı. Oto elektriğinden anlamam ama, yağl kontrol (müşir tabir edilir ) sivicinin kablosonu sökdüm, lamba hala yanıyor. Korkudan motoru uzun süre calıstıramadık. Tamırcıyı aradık, arabayı cektiip getırın dedi. Yağ kontrol kablosuna şaseden gerılım verdım,lamba hala yanıyordu. Arkadasıma, kabloda kısa devre olmalı , yoksa lamba sönmeli idi dedim. Lakın arkadasım cekindi haklı olarak. Baska bır tamirciark yardıma geldı, yeni "müşir" takdık, lamba sönmedı. Aracla cekerek dükkana götürdük. Hemen yag pomapası yenılendi, karter kapatıldı, yeni yağ ve fıltre kondu ve calısdırıldı; sonuz aynı. Lamba sönmüyor.
Pompayı cevıren distrübütör altındaki mil kontrol edildi, sağlam. Baska bır ark , kabloları oynarken, lambaya bakın sönedacekmi dedi. Bır yerde kabloları oynattıgın lamba söndü " dıye bagırdık..a, " tamam lamba söndüüü" dıye bagırdık. Meger, aku tasıyıcı sacın altından gecen kablolar, saca süreterken şae yapmıs, o da bizim yağ kontrol lambası imiş.
Gecen zamanamı yanarsın, yoldan kaldıgınamı yanarsın, yağ pompası, yağ müşiiri alındı, onlara verdiğin paranın boşa gittiğinemi yanarsın.
Böyle bır anıyı taze taze sızlerle paylaşdım..
 
buna benzer bi problemde biz yaşamıştık volkswagen caddy de servis lambası yanıyodu servise gödürdük bilgisayara bağladılar ( ki ben karşıydım ama garanti kapsamı olduğu için mecbur kaldık) sorun bu dediler bir kaç parca değiştirdiler 900tl ödedik 3 sene önce bir kaç gün geçtikden sonra yine aynı arızayı verdi yine servise gittik bu seferki fiyat daha fazla çıkınca vazgetik ve sanayide tanıdık bir ustaya götürdük arıza ise arabanın motoruyla filan alakalı değilmiş gösterdeki küçük bi arıza sebeb oluyormuş göstergeyi sök-arızaya yap-tak 1,5-2 saatde bitti ve masrafdan kurtulduk usta tanıdık olunca uygun bir fiyata anlaştık

akla gelmiyen arızalar ne işler acıyo.. ama bunu normal bi usta yapsa neyse ama servisin arızaya bulamayıp da sanayideki bir ustanın bulması ünlü markaların servislerdeki adamları ne kadar tecrübeli seçtiğini düşündürüyo insana...
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,481
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst