Ana şalterde ısınma

bekiro42

Üye
Katılım
8 May 2010
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
41
merhaba arkadaşlar.90 hp lik dalgiç pompa motorunu kumanda eden panodaki 125 A lık ana şalterde ve çıkış kablolarında(kontaktore giden) ısınma var..dalgiç pompa 110 A lık akım çekiyor.ısınma sebebi ne olabilir.parmaklarımı üzerine koyduğumda pek yakmıyor ama yinede 70 C derece felan var.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kablo kesidi ve kontaktor gucu nedir? Birde standartlara gore 90 beygir motor olmaz onu tekrar kontrol edip yazarsaniz isinma sebebi ortaya cikar.
 
trafodan sayaca kadar inen kablo 13 mt 3x25 +16mm bakır + 300 mt 3x70 bakır yeraltından gelerek ısınan ana şaltere giriyor.kontaktorlerden biri tf50 diğeri tf51..dalgıç motorunun gucu 67 kW (90 hp) olduğundan eminim.
 
Kablo kesiti düşük ve Şalter anma akiminda calisiyor.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
sistem yıldız ucgen...değiştirmek istemiyorum
 
Bu isinma olayi sistemin kurulusundan buyana hep varmiydi son zamanlarda mi meydana geldi.evet 25 lik kablo kapasitesinin uzerinde akim tasiyor, yanliz isinma ana salterde ve ona bagli 70 lik kabloda oldugunu anladim ben.70 lik kablo akim tasima yonunden oldukca iyi isinmamasi gerekir. Suna dikkat edin isinma olayi kabloda homojen sekilde her noktada ayni mi.yoksa salter veya kontaktor cevresinde mi buna dikkat edin.cunku salter veya kontoktor kontaklari zamanla deforme olmussa orada elektrigi tam geciremez bir direnc olusur ve buda o verenin isinmasina neden olur. O sebeble sordum bu sorun yeni mi basladi.
 
yeni basladi.kontaktorle salter cikisi arasinda var isinma.kontaktoru sokup temizledik cizirtilar kesildi.fakat isinma debam ediyor.bu sekilde 24 saattirde calisiyor.dalgica zarari olurmu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,641
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst