Otomatik etiketleme sistemi

servettin

Üye
Katılım
18 Kas 2011
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar ,

Okuldaki bitirme projem için konveyör bant + geçen ürünleri etiketleyecek bi sistem tasarlıyoruz videodaki gibi bi proje düşünüyorum daha önce bu tür sistemlerle çalışmış veya bilgisi olan arkadaşlardan görüş ve önerilerini almak istiyorum..

Bu tarz birşey olacak ; Top label applicator Machine - Jars, boxes, lay flat, Fruit Box Top Labeling Machine - YouTube

Özetlemek gerekirse kabaca çizdiğim resimde soru işareti ile gösterdiğim bölüme ne tarz bi sistem yapmam gerekir tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.


etiket.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selamun Aleyküm
Konunun uzmanı olmayarak;
Videoda etiket ve kağıdının gerginlik etkisi ve esneklik farkı gibi özellikleri ile ayrıştırıldığı düşünülebilir. Muhtemelen etiketin kağıdından ayrılması için gereken mekanizma sorulmaktadır ki seri üretime uyarlanmış olan sistemler uygun şartlarda kabul edilir sonuçlar ile birliktedir. Bir kısım dezavantajları uygun şartların oluşmaması halinde fire verilmesidir.
Bundan başka uygun yumuşaklıkta bir malzeme ile her defasında etiketin ucunu açan ve geri çekilen bir sistem düşünülebilir.
Daha başka etiket kağıtsız olarak rulo biçiminde sarılırsa (şeffaf bantlardaki gibi,kırtasiye bantı), boş bandı geri sarma işlemi olmadan etiketin belirli miktarı ürün üzerine yapıştıktan sonra etiketi gereken yerinden kesen ve ya etikette daha önceden kesim için yapılmış izden koparan bir mekanizma düşünülebilir.
Fikir ve usul çoktur,
Başarılar dileriz.
 
[MENTION=170324]cncarastirma[/MENTION] ilginiz için teşekkür ederim bizim aklımızı kurcalayan da etiketin ve yapıştığı kağıdın gerginliğini ayarlayabilmek sistemi kurduktan sonra başarısız olma riskini göz önüne alarak farklı bir sistem tasarlamayı düşünüyoruz grup arkadaşlarımla bakalım sonumuz ne olacak
 
Rica ederiz,
Gerginlik etkisi ve esneklik farkı diye bahsetmiştim ama eklemiş olalım.
Etiket kağıdının etiketten ayrıldığı plaka uc kısmındaki ani dönüşünün sebep olduğu esneme-şekil değiştirmeden doğan direnç etiketin kağıdına yapışkanlığı tarafından karşılanmadığından etiket ayrılıyordur. Mesela aynı sistem etiket ve kağıt daha etikili/kuvvetli yapıştırılsa aynı kısımda ayrılma gerçekleşmeyebilir.
Tabi etiket kağıdının gerginliğinin bu kısımdaki ani dönüşten dolayı bu kısmın öncesinden ziyade sonrasında artması etiketten ayrılması yönünde etkimektedir.
Sistem benzer plaka ve etiket ile, etiketin ayrılmasını kontrol etmek amacıyla el ile denenebilir.
Uygun gerginlik ve yapışma etkinliği tahmin edilip ayarlı bir mekanizma eklenebilir;(Yapışma kuvveti-etkinliği üzerinde sıcaklık etkisi, sistemin hızı vb değişkenlerin incelenmesi gerekir.).
Sonuçların paylaşılmasını temenni eder,
Başarılar dileriz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst