SCHNEİDER YARDIMCI KONTAK

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
arkadaşlar tesisimizde yer alan yaklaşık 40 motorun yardımcı kontakları çalışmıyor piyasadan araştırdım 1 no 1 nc yandan takmalı yardımcı kontak markası GVAN71 fiyatı 7 lira bize iş yapan firma bir numune getirdi schneider marka fiyatı 15 lira +kdv malzeme 40 adet olunca 700 liraya tekabül ediyor diğeri 280 lira Şimdi sormak istediğim GVAN71 markası ile schneider arasında ne fark var sizce ne yapmalıyım yorumlarınızı bekliyorum TEŞEKKÜRLER
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Neyin yardımcı kontağı ? 15 TL yüksek bir rakam değil.Önemli konuda,3 kuruşluk tasarruf düşünülmez.
 
TMŞ NİN yardımcı kontagı sadece arızaya geçtiğinde sinyal lambasında arıza yanıyor bunun dışında bir fonksiyonu yok GVAN71 in schneider ne farkı var schneider sitesinde schneider yardımvı kontak bölümünde GVAN71 in ismi çıkıyor sonuçta devlet parası oldugundan biraz fazlaca inceliyorum kusura bakmayın
 
Schneider ile ne olduğu internette bir resmi bile olmayan bir markayı nasıl kıyaslarsın anlamak mümkün değil. Al Schneider ı bak keyfine
 
Öncelıkle, kullandıgınız kontaktör markasını belırtmemişsiniz. Tahmınım, çakma, yan sanayii, Çın malı kontaktör olmalı. B,r ata sözümüz var."Ekmeği ekmekçiden al, bir ekmek parası fazla ver"kullandıklarınız kalitesız olmalıki, devamlı bozuluyor. İş kaybınız ve yenıden alma fıatlarını üst ğüste koyun degerını siz hesaplayın. Kontaktörunuz, orjınal Telemecanık ise, orjınal kedek kontak kullaPano içide duzenlemeler yapmanız gerekır. nın. BU ürünlerın, kontaktör üzerıne monte edilenleri de var, onlar olmuyormu.Bunları kullandıgınızda kablolar yetmıyebılır.Pano içersınde düzenleme yapmanız gerekebilir.
 
teşekkürler sonunda schneider in tlf nosunu buldum gvan11 ile schneider in aynı ürün ikiside schneider ürünü oldugunu fiyatlarının aynı oldugunu söylediler
 
Yardımcı kontakların arızası nın ne olduğu önemli.
Yapışıyor mu meme yapıyor mu yoksa sadece çalışmıyor mu ?
Çalışmıyor anladım , doğru ise :
Kontak akımı az ise ( neon akımları çok az olur ) kontaklar " kendilerini temizleyemezler " , yani yüzey az okside olduğunda iletkenlikleri düşer.
İnce 600-1200 zımpara iş görür , hatta keskin maket bıçağı ile hafiften "silsen" olur , kontak temizleyiciler önermiyorum.
Böyle bir durumsa pahalı ucuz fark etmez .

Bu olay çok sık oluyorsa ve az akımdan dolayı ise ve unutmak istiyorsan ilave yük mesela uygun güçlü direnç (direnç değeri gerilime bağlı) eklersen kontaklar " kendini temizler "
 
kontak akımları az ama bu kontaklar açılmıyor temizlenmesi nasıl olur bilgi verebilirmisiniz lütfen (çalışmamalarının sebebi arıza ddegil oksit olayı )
 
Küçük bir uyarı , bu tip işlerde tanımlamalar çok önemlidir.
Arıza değil diyorsun ama çalışmıyor - görev yapmıyor ..

Adedin çoksa rakam önemli ise imkanların alet edevatın ve el becerilerin varsa açılmayacak bir şey yoktur.
Ama tersi ise açmayı unut.
En azından kablo vidalama yerlerinden içeriye az çok giriş vardır oradan ince borulu kaliteli spreyden başka şansın yok.
Bulabilirsen ERJ önerebilirim , bir kaçında denersin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,627
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst