Faz kesilme uyarısı

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
Ekran Alıntısı.jpg 3 fazdan biri kesilince lambanın sönmesini istiyorum arkadalar trıyak ile böyle bir devre yapmayı düşünüyorum. fakat trıyakları serı bağladıgım için faz çakışması olabilir. diye düşünüyorum ama bir yandan da trıyak a sadece tetıkleme verecegımızı ve herhangı bır sıkıntı olmayacagını hesaplayaraktan bu devreyı tasarladım fakat yuksek voltajla çalışacagımdan emin olmadan denemek istemedim. sizce sonuç nedir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektronik, alanım değil ama, triyakları yıldız baglayarak yıldız köprüsünde oluşacak dengesizliği kullansanız nasıl olur. Hatırladığım kadarı ile, piyasada satılan 3 faz kontrol röleleri buna benzer bir prensiple çalışmaktadır.
 
Ekli dosyayı görüntüle 14858 3 fazdan biri kesilince lambanın sönmesini istiyorum arkadalar trıyak ile böyle bir devre yapmayı düşünüyorum. fakat trıyakları serı bağladıgım için faz çakışması olabilir. diye düşünüyorum ama bir yandan da trıyak a sadece tetıkleme verecegımızı ve herhangı bır sıkıntı olmayacagını hesaplayaraktan bu devreyı tasarladım fakat yuksek voltajla çalışacagımdan emin olmadan denemek istemedim. sizce sonuç nedir.
hazır 3 faz kontrol roleleri var riske girme derim slm
 
Birden fazla çözümü var, nette devresi var. Faz koruma rölesi, Tek faz kontrol (3faz), ldrli opamp
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,610
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst