sensör+kontaktör yardım

nizi06

Üye
Katılım
29 Ara 2013
Mesajlar
9
Puanları
1
s.a hayırlı günler hocalarım bu işte gerçekten yeniyim ve iş hayatımı etkilicek işin içinden çıkamadığım bi şema konusunda yardımlarınızı ve önerinizi bekliyorum.

bi ambar düşünün bu ambara 5 adet 220 giriş 24 v dc çıkış trafo ile 5 adet led lamba uygulaması yapılacak bu benim ilk işim.ancak mantık şu şekilde olcak bu ambar kapısında sensör yada göz bulunacak biri kapıdan girdigi zaman lambalar yanmaya başlıcak tabi zaman rölesi olcak ve ortalama 30 dk yandıktan sonra sönecek ve resetlenecek bunun bana acill kumanda devresi lazım. 2 adet kontaktör kullancam ve 5 güç girişini bağlıcam zaman rölesi ve normal rölede kullanmam gerekecek sanırım yardımcı olacak hoca arkadaş varmı lütfen ilgilenirmisiniz
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yardım edecek yokmu ?

Sayın NİZİ06 arkadaşım;

Sistemi en basit şekilde, piyasada rahatlıkla bulabileceğin, ekonomik fiyatlı (hareket Sensörü) PIR DEDEKTÖR'lerle oluşturabilirsin.
PIR dedektörler menzilindeki ortamda oluşabilecek hareketlere hassasiyet gösteren, 220 V.AC. ile çalışan, kontağı 1000 W.a kadar anahtarlama yapabilen bir cihazdır.

Dedektör ortamda hareket olduğu sürece aktiftir, fakat ortamdaki hareket kesildikten sonra en fazla 2 dakika daha devrede kalır, eğer bu süre yetersizse dedektörle daha yüksek zamana ayarlı zaman rolesi kullanabilirsin, maliyeti azaltma açısından sürücü olarak kontaktör / role kullanmayabilirsin, sensör (dedektör) kontakları led trafolarının yükünü kaldırabilecek kapasitededir. Fakat yine de satın alırken kontak akımını /watt'ını satıcıdan öğren.


Piyasada bulunan PIR Dedektörlerden bir kaç örnek, Fiyatları 20-25 TL civarıdır.

pır3.jpgpır1.jpgpır4.jpg

Devre basit, kendin oluşturabilirsin. Takıldığın yerde (elindeki malzeme ve cihazlarla beraber, ne istediğini) yaz.



NOT: Aynı konuyu, soruyu, sorununu forumda, bir daha iki ayrı yere, iki kez açma. Hoş değil.
Çözüme ulaştığın zaman da açtığın konuları bir iki lafla kapat lütfen.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst