PLC ile yapılan otomasyon sistemleri.

iboibo111

Üye
Katılım
15 Ara 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba.

PLC ile yapılan otomasyon sistemlerine 3 tanesine örnek ve Ladderi lazım yardım edermisiniz. En azından sadece fikir olsun diye örnek bile verirseniz sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sitede birsürü var biraz araştırırsan bulabilirsin. En basiti bir start stop butonu ile motor calıştırmak bile bir plc ile yapılabilir. bunu kendin de çizebilirsin.
 
sitede birsürü var biraz araştırırsan bulabilirsin. En basiti bir start stop butonu ile motor calıştırmak bile bir plc ile yapılabilir. bunu kendin de çizebilirsin.

Sayın tuzlali20,

Burası bir yardımlaşma ve bilgi paylaşma platformu. Dolayısıyla yardım isteyen herkese yardımcı olunması gerekir. iboibo111 arkadaşımız bizden yardım talep ediyor, belki çok kolay bir soru sizin için fakat arkadaş için kolay olmayabilir. Empati kurduğumuzda zamanında bizde birçok şeyi bilmiyorduk, araştırarak, sorarak öğrendik. Yardımcı olamayacaksanız bu tarz mesajlar yazmamanızın daha iyi olacağını düşünüyorum.
 
[MENTION=43573]eemabal[/MENTION]; çok haklısın bugun bi arkadaş da bana yazdı bi arkadaştan yardım istemiş o da kendin araştır demiş sona benden yardım istedi şu an o soru üzerinde çalışıyom galıba bazı arkadaşlar bu formun amacını unutmuş; unutmayalım ki bize kolay gelen başkasına zor gelebilir aynı şey bizim içinde geçerli olabilir saygılar....
 
Tabi ki burası yardım ve bilgi paylaşım forumu, yardım ın tanımını gözden geçirmek gerek, yardımla komple işi yaptırmak farklı olgular.

konu buradaki arkadaş değil ama genel olarak söylüyorum, bence Sn. tuzlali20 arkadaşın söylediği de yardımcı olmak maksatlı
 
hazır beton tesıslerıne yapılan beton hazırlama sıstemının panolarını yapıyoruz
buda bır ornek olabılır senın için
malzemelerın mixere gelip betonu karmasına kadar olan butun işlemleri betonun cinsine göre katkısının ayarlanmasına
kaç metreküplük bir transmixer aracına sevkiyat yapılacagına kadar olan gereksinimi sağlıyor
 
prototip yapmak ıstersen bir bandın uzerındeki bardakların dolduktan sonra band tarafından diger bardakları suyun altına getıren bı düzenek tasarlayabılırsın
 
Yada bi sistemde üretilen bir ürüne damga yapan bir sistem de olabilir.... İstersen detaylandırabilirm
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,957
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst