Selenoid Valf Sorusu

piratees

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar merhaba
bir su deposu var ve yangın hattı için selenoid valf konmuş.herhangi bir yangın durumunda bina dışından butona basılıp yangın hattının vanası açılacak ve sistem su alıcaktır. Bunun için nasıl pano yaptırmam , hangi elektrik malzemelerini kullanmam gerekir?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yangın esnasında, bınanın elektriği kesileceğinden, selenoıd valfın enerjisini devamlı bir güç kaynağından UPS / veya generatör vs bir kaynakdan besleyın..
 
bız buna benzer bır sıstemı gemıde kullanıyoruz oncelıkle yangın hattınızada sureklı olarak basınclı su varmı? eger varsa sadece normalde acık bır selenoıd valf kullanırsanız ve bunada sureklı enerjı verırsenız yangın alarm panelının yangın anında cıkıs yaptığı bır kontağı olmalı bu kontağı kullanarak selenoıdın enerjısını keserseniz basınçlı suyu ıstedıgınız yere basarsınız eger basınçlı su yoksa bunun ıcın daımı bır besleme kaynağına ıhtıyacınız olacak o zaman bır pompa suyu basmak ıcın eger sadece yangının olduğu yere su basmak ıstıyorsanız her yangın bolgesıne gıden su hattının basına bır normalde kapalı selenoıd valf ve bunları ayrı ayrı açmak ıcın yangın alarmı panelı ıcıne ayrı role cıkıs kartı kullanmanız gerekecektır cevabı yazarsanız daha detaylı yardımcı olabılırım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst