Pompa Kumanda

trgezgin

Paylaşımcı üye
Katılım
24 Ağu 2013
Mesajlar
167
Puanları
106
Üç fazlı bir motor ile sürekli 30 saat sulama yapmam gerekiyor. Motoru gsm ile uzaktan kontrol ediyorum.
Sorum şu: Bahçeda 3 ayrı hat var. Yani 10 saat su aktıktan sonra akan suyu kesip diğer hatta su akması gerekiyor. 10 saat sonra da 3. hatta suyu verip 2. hattın suyunu kesmem gerekiyor.
Gsm ile 4 çıkışlı kartlar ve elektrovalflerle halledebilirim gibi geliyor ama tam kafamda bir kumanda devresi oluşturamadım. Yada tek çıkışlı gsm kartla bir kez çalıştırdıktan sonra kalanını kumanda panosundan halledebilirmiyim? Elektrovalfler işimi görürmü?
Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
gsm ıle yapabılırsın hemde bahçeye gıtmeden her hat için selenoit valf takman lazım senın gsm marka model bılmıyorum benımkılerı tek çikişli işine yaramaz tek yarıyan yanı uzaktan saat kurabılırsın buna benzer bır iş yaptım 4 kişi aynı panoyu süzme sayaçla kullanıyorlar herbırıne ayrı şifre verecek bır kart yaptım her kişi kendı şifresiyle gırıyor motoru açıyor saat kuruyor buna benzer bışey yapman lazım
 
Arkadaşımın da dediği gibi akıllı röle ya da bir logo yazılımı ile basitçe olayı çözebilirsiniz. sizin GSM ile alacağınız bir sinyal zamanlama için yeterli olacaktır.
 
Arkadaşlara aynen katılıyorum akıllı röle en mantıklısı gsm modülünle sistemi başlatma ve durdurma işlemini yaparsın ilerde zaman aralığını değiştirebilirsin veya hat sayısını arttırdığın zaman sistemde istediğin gibi değişiklik yapabilirsin.
 
İlginize teşekkür ederim arkadaşlar. Kumanda kısmını bir şekilde halleriz gibi. Asıl bilgi almak istediğim konu elektrovalfler. Bu valfler hakkında tam bir bilgim yok. Kullanışlımıdır, hangi özelliklerine göre seçim yapmak gerekir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi? Tek motordan çıkış yapıp elektrovalflerle hatları açıp kapamam gerekiyor.
 
Merhabalar logo yada akıllı röle artı gsm modülü yerine tek bir cihazla halledebilirsin. Bünyesinde dahili gsm modülü olan Mikrodev plc ile ister sms ile ister dtm kodları ile istersende içerisine yazacagın zaman ayarlı bloklarla halledersin birde plc nin girişlerini kullanarak motor verilerini hatta akış anahtarı koyarak su akışını yada vanalardan aldıgın feedback bilgilerinide uzaktan izliyebilirsin. su hattı çapı kaçlık ona göre 2 yollu vana ve vana motoru seçmen gerekecek . plc yazılımında ve vana seçiminde yardımcı olabilirim. Saygılarımla
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst