Havalandırma Fanı Kumandası Nasıl Olmalı?

zbyrblc

Usta Üye
Katılım
30 Tem 2010
Mesajlar
1,443
Puanları
181
Yaş
41
Konum
istanbul
Selam

işyerimizde şuan iki adet jeneratör var.biri mevcut olan diğeri yedek..bu makineler kapalı bır ızolasyonlu oda içindeki platformda üst üste konumlandırılmış..ben bu odaya bir adet havalandırma fanı koymak istiyorum.fan trifaze olacak..fanın çalışma şeklini ise şöyle düşünüyorum..1. veya 2.jeneratör testte veya yükte, iki durumda da çalıştığı anda bu fanda onlarla birlikte devreye girsin ve içeriyi havalandırsın..bunun için nasıl bir kumanda panosu hazırlamalıyım..?yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
rnxxr.jpg
 
hocam
yukarıdaki göndermiş olduğunuz şema ile ben bu problemi giderebilirmiyim?
aslında ben şöyle düşünüyorum;
fan jeneratörler çalıştığı anda devreye girecek,ben start-stop yapmıcam.fan enerjisini 1.ve 2.jeneratörün altarnatör çıkışlarından alıcak.
hangisi çalışırsa çalışsın iki durumda da devreye girecek..yalnız iki jeneratör birden devreye girdiğinde(biri yükte biri test te mesela)
faz çakışması meydana gelmeyecek..
 
Şebekeden gelen enerjiyi bir kontaktöre sokarak normalde kapalı kontağını start yerine koyabilirsin. Enerji kesildiğinde kontak açıktayken normalde kapalıya döner bu durumda start etkisi vererek jeneratörü çalıştırır.
 
sayın arkadaşım,2 jeneratör var hangisi çalışırsa fan çalışacak:burda fanın gücünü jeneratör çıkışlarından alıyorsun. 1. den a kontaktörünü çalıştır,2. den b kontaktörünü çalıştır, kumanda fazlarınıda,1. ci jen1 den 2.yi jen2 den al,önemli olan faz çakışması olmaması için kontaktör önlerine ekeltriksel kilitlemeyi yap( a kontaktörünün önüne b nin kapalısını,b nin önüne de a nın kapalısını koy
. hangisi çalışırsa çalışsın fan çalışacaktır.önemli bir de not;bağlantıyı yaptıktan sonra 1. de ve 2. çalıştır ayrı ayrı ki fan birinde sağa dönüp diğer jen. de sol dönmesin. hayırlı çalışmalar
 
Şebekeden gelen enerjiyi bir kontaktöre sokarak normalde kapalı kontağını start yerine koyabilirsin. Enerji kesildiğinde kontak açıktayken normalde kapalıya döner bu durumda start etkisi vererek jeneratörü çalıştırır.

eğer bu şekilde yapılırsa test amaçlı çalışmalrda işe yaramaz bence yapmanız gereken her iki jenaratörden biri start aldığında bir role çektirmeniz mühürlemsiz şekilde böylelikle hangi jenaratör devreye girerse girsin ister test için ister yükte çalışssın farketmez onunla devreye girer onunla beraber devreden çıkar
 
Bekir arkadaşım çok teşekkür ederim.sistemi aynen dediğin gibi yaptık..iki jeneratördede fan devreye giriyor..
Sağlıklı bir şekılde testini yaptık..hayırlı günler:)
 
BEKİR ARKADAŞIM KUMANDA ŞEMASINI GÖNDEREBİLİRMİSİN?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst