Açık Hava Serinletme Sistemi Hakkında

cemilonder

Üye
Katılım
18 Eki 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
38
Merhabalar,

Ailemin sahip oldugu kafeye 230 V 50 Hz 1450 devir/dak. devrinde 1,5 kW gucunde elektrik motor tahriklik maksimum 70 bar basınçta çalışacak,pistonlu su pompası ile su basmasını yapacak ve daha sonra basınca dayanıklı poliuretan hortumlar ve nozullarla açık hava serinletecek bir sistem tasarımını yaptım ekipmanları belirlenen basınç değerlerinde seçtim.Bu anlamda 0-100 bar ayarlanabilir basınç switch i kullanmayı planlıyorum,pompa devreye girip çıkması için.Bu anlamda tecrübelerinizi ve düşüncelerini paylaşıp,sistemi etkin kullanmam yonunde beni yönlendirebilir misiniz? Cevaplarınızı bekliyorum.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Cemil ONDER.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Cemil bey,

Şimdik bu sistemi bizim yasadıgımız bölge sıcak oldugundan çok kullanan var fakat nozulların uçları daima açık olduğu için herhangibir basınç kontrolüne gerek kalmıyor diye biliyorum filtre edilmiş su basınçlı borulardan sıkıştırılarak nozullardan püskültülüyor, yani bu sistemin manuel çalışmasında bir sakınca olduğunu sanmıyorum sadece yapacağınız sisteme motoru extra korumak için uygun ekipmanlar (motor koruma vb..) koyun yeter bence.saygılar
 
Selçuk Bey,gerekli motor koruma ve guvenlik önlemlerini alıp onumuzdeki haftalarda sistemi devreye alacağım.Tecrube ettiklerimi burada paylaşırım.İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Cemil.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst