ısıtıcıları kontrol eden panoda ssr arızası

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
ısıtıcıları kontrol eden panoda ssr arıza verdi. elimizde de yok bunun yerine geçici olarak 24v röle bağlasam olurmu sonuçta emerji gelince kontsk kspstıyor...????
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ssr 24 volt verince elektronik olarak kontak kağatarak ısıtıcıyı devreye sokuyor şimdi bu bozuldu ben bunun yerıne 24 volt normal röle kullansam olur mu
 
MÜMkün, röleniz yükün amper değerini karşılayabiliyorsa.
 
sayın [MENTION=181314]bahdiyarusta[/MENTION] konu başlığınız "ısıtıcıları kontrol eden panoda ssr arızası" olarak değiştirilmiştir. forum kurallarımız gereği konu başlığı konu özeti niteliğinde olmalıdır.
 
SSR lerde bildiğin kontak açıp kapaması diye bir olay yoktur ; senin sisteminde kalkıp normal kontaktör yerine SSR kullanılmışsa bir sebebi vardır ; sistemini bilmediğimiz için yorum yapamıyorum; ben tavsiye etmem yerine normal röle kullanmanı ; öyle herşeyin yerine herşeyi takmaktan imtina edin ; tabi sistemi ciğerine kadar biliyorsanız başka.......
 
Selam,

Mümkün olmasına mümkün de, takacağınız rölenin 25A ve 230V olması gerekir. Akım değerinin altında röle takarsanız kontakları bozarsınız. Çok açıp kapayan bir sistem değilse geçici olarak 24V kontaktör takın. En yakın zamanda da SSR ile değiştirin.

Analyzer
 
pid kontrol varsa röle takmayın.
 
aynı amper değerinde kontaktör ile sorun olmaz,çalışır.
 
ewet sısteem pıd ile çalışıyor. . . .sorunu şu anda duran başka makınanın ssr sini söküp takarak çözdüm arkadaşlar... teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst