3 fazlı motoru 1 fazda çalıştırma kondansatör?

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
arkadaşlar 3fazlı bir havalandırma fanını 1 faz da çalıştırmak için 8uf lık kondansaör ile kalkış sağlamışlar. ama fan yavaş fanı hızlandırmak lazım... elimizde sadece 8uf kondansatöe war acaba o kondansatör e paralel 8uf bağlasam motor devri hızlanır mı sakıncalra var mıdır . ( motor etiketi yok çok büyük değil ama 25x25 cm boylarında )
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sayın vesel28 gerekli cevabı vermiş.
Fanın dönmesini engelleyebilecek faktörlere yani nominal hızına ulaşmasını engelleyecek herhangi bir etken var mı yağı, temizliği vs. eksik mi bir kontrol edersen iyi olur. Fanın hızını etkili bir şekilde arttırmak istiyorsan gerilimi arttırman şart evet.
 
Son düzenleme:
takacagım kondansatörun uzerınde sadece 8 uf %5 450 v yazoyo güç yazmıyor .yanı şimdi fan ı hızlandırmak için 8uf lık kondansatöre bunu paralel yapsam hızlanır mı
 
Kondansatör fanın kalkışı için gerekli ama hızı için gerekli değil fan eğer gerçek devrinde dönmüyorsa başka bir sıkıntı var.
 
üç fazlı motor faz nötr çalıştırılınca gücü 1/3 azazlır.
yani 1000.wat mıl cıkış gücü olan bir motorun mil çıkış gücü 630 wat olur.
Fan pervanesi 1000.wat güce göre yapıldıysa 630 wat güçde motor zorlar ve devir düşer ısınır ve sonuç da yanar.
bu benim görüşüm .
 
oncelıkle motoru tek fazda calıstıracaksan üçgen yol vermelısın motor kalkıs suresı memnun etmezse 15mf daımi kondansator eklemelısın
 
fanın sirkülasyon yapabilmeside hız ve devir açısında önemli bir etkendir.
 
kondasator eklemeyle ilgili benim sorumda var. ben bunu photocell aydınlatmada kullanabilir miyim ? yani photocell mesela aksam kapatıyor kontagı ve lamba yanıyor. Fakat gunduz kontak degısıyor fakat halen yanmaya devam edıyor !!! olctugumde 50V gıbı bı deger gordum. Bu sebepten kondansator koyarsam A1 ve A2 ucuna olur dıye dusunuyorum cunku boyle bırsey gormustum. Sımdı benım sorunum hangı degerde kondansator kullanacagım ? yardım edebılecek var mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst