Mühürleme

zknac_27

Üye
Katılım
10 Nis 2013
Mesajlar
58
Puanları
1
pano ile ev arasında mesafe var ve panodan eve sadece iki tane kablo geliyor.kumanda devremi evden kontrol edeceğim yani start stop evde olacak.kumandayı başlatmak için starta bastıgım da kullanacağım sisteme gore mühürleme gerekiyor.Muhurlemeyi iki kablo ile nasıl gercekleştirebilirim.
ilginize simdiden tesekkurler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Stop beslemesini evden yaparsan iki kablo yeterli olur.
 
start stop yapman şartmı 2 kablo ile olmaz
0 1 mandal buton ,paket (pako) şalter veya otomatlada kumanda edebilirsin
kolay gelsin
 
Pano içinde bir mikro PLC ya da PLC varsa aynı butonu ilk basışta start ; ikinci basışta stop olarak programa küçük bir ilave ile ayarlayabilirsin....
 
Darbe akım anahtarı kullanın. İlk basısda röle veya kontaktör çeker, ikinci kez basdıgınızda da , bırakır. Veya, 0/1 anahtar kullanacaksınız. En basıt yöntem bunlar.
 
kumanda beslemesini evden alınca kumanta otomatını da eve koymam gerektigi için;sorunu pano ve ev aynı trafodan beslendiği için nötrü evden alarak cözmeye karar kıldık...İlginiz ve cevaplarınız için herkese ayrı ayrı tesekkür ederim.
Hayırlı günler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,631
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst