Stopdan Sonra 5 Dk Boyunca Motor Çalıştırılması

safa koç

Üye
Katılım
9 Ara 2012
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
34
Konum
konya
arkadaslar bıraz kafam karıştı ama yardımlarınızı beklıyorum.
benim iki tane motorum var ben bunları malzeme olarak schneider kullandım ve 2 adet m.koruma 2 adet kontaktor 1 adet ıkı kontaklı role 1 adet zaman rolesı start stop ile calıstırmak istıyorum. ama söyle bi durum var 1. motor calıstıktan sonra 2 motru da calıstıracagız ve sonra 1. motor stop ettirince 2 motorumuz 5 dk boyunca calısacak ve o da stop edecek. bunun bana şemasını istiyorum yardımlarınız ıcın simdide cok tsk ederım
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kzj8b.png


ters zaman rölesi ile
proğramda olmadığı için ekleyemedim termik ve koruma rölelerini sen eklersin gerekli yerlere.
 
hımm hocam cok sagolun ters zaman rolesı hıc aklıma gelmemıstı tsk ederım ben düz role ıle ugrasıyordum boyuna 2 role falan koydum ama maliyet te artar tabı olyle neyse bu bılgı cok ıyı oldu tekrr tsk ederım veysel hocam
 
kzjrp.png


Bağlantıda hata gördüm stopa basınca anlık olarak 2.motor enerjisi kesiliyor buda pek sağlıklı değil.Bu şekilde yaparsan anlık olarak 2. motorun kesilmesini engelleyebilirsin.
 
tsk ederım evet tamam onu hallederım de ilk enerji vermemde (1.motor stopdan sonra 5 dk calısacak olan motor) calısırmı peki ?
 
tsk ederım evet tamam onu hallederım de ilk enerji vermemde (1.motor stopdan sonra 5 dk calısacak olan motor) calısırmı peki ?
Evet ilk enerji verdiğinde yani starta bastığında 1 ve 2. motorlar çalışacak.Stop butonuna basınca 1. motor duracak 2. motor devam edecek taaki ayarlanan süre sonuna kadar mesela 5 dk sonra duracak.
 
iyi de abi ben 2 motora 0-1 buton koydum oyle istedıler (c) motoru fan motoru (c1) motoru hava kılıdı fan durduktan sonra 5 dk hava kılıdı calısacak ayrıyetende 0-1 butondan hava kılıdı motorunu kapatım acacaklar fan motorunda da start stop var...
ılk baslancdA yanı pano ya enerjı ılk verıldıgın de yada sıgorta kaldırıldıgında h.kılıdı motoru calısmayacak oyle istedıler benden :((
 
Son düzenleme:
Bu işini görür gibi yalnız burada; Motor-1'i hiç çalıştırmadan Motor-2'yi tek başına çalıştırırsan. Yine çalıştıktan 5 dakika sonra kendi kendine durur. Bunun olmasını istemiyorsan ilave malzeme kullanmak gerekir.
kzljw.jpg
 
Buda Tak Olarak istediğin....
kzmck.jpg
 
kzmd4.png

Eğer yanlış anlamadıysam c1 e bağlı motoru manuel kullanmak istiyorsun eğer öyleyse 0-1 butonu ekleyerek bu devre işini görür.Takıldığın yer olursa sorabilirsin.Bu arada sistem enerjisiz olduğunda yani 1.motor çalışmadığında ikinci motor çalışmaz.Sadece 1. motoru durdurduktan ayarlanan süre sonuna kadar çalışır.Bu ayarlanan süre içersinde 2. motoru aç kapa yapabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,014
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst