Yükleme Bandı

botaj_586

Üye
Katılım
10 Şub 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
38
Mrb arkadaşlar benim şöyle bir sıkıntım var yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir yem fabrikasında yem yükleme bantları o-1 pako şalter ile çalışıyor biz bunu torba olmadığı zaman çalışmamasını istriyoruz. Bunun için bizden bir sensörle torba olmadığı zaman devreyi kapatmamızı isteniyor torbalar 40 sn ye arayla geliyor ve 50 sn yeden sonra torba gelmezse devre kapanması isteniyor. Ben sensör ve zaman rölesi ile yapmaya çalıştım yapamadım.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşım, istediğiniz devreyi çizmeye çalışdım. Sensör, karşısında torba yoksa, zaman röelsi çalışmaya başkıyacak ve 50 saniye sonra mevcut kumanda deresini kesecekdir. sensör, sensör rölesi ve zaman rölesi 24 V:DC.dir. Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • TORBALAMA.2.pdf
    30.9 KB · Görüntüleme: 80
Bak bakalım usta....
jtkux.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
start stop ile çizdim devreyi. starta basıldığında konveyör (yani motor) direk olarak çalışacak stop butonuna basıldığında duracak yada sensör görmediği zaman yk kontaktörünün açık kontağı kapanacagından zaman saymaya başlayacak ve ayarlanan süre sonunda motoru durduracak. sistem bundan sonra tekrar başlangıç konumuna geri gelmiş olacak yani starta tekrar basmanız gerekecek. sensörü start butonu olarak çizdim ama siz onu sensör olarak algılayın :) bide eger sensörün kapalı kontağı varsa onuda zaman rölesinin önüne direk olarak bağlayabilirsiniz. kolay gelsin


jz0j9.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst