Mayna virada sorun?

Katılım
16 Şub 2010
Mesajlar
93
Puanları
1
Arkadaşlar sistemimizde bulunan 2x3 tonluk tek köprülü vinc mayna yapmıyor. Daha yeni kurulan vinç, ilk kurulduğunda vincin bütün aksamı çalışır vaziyette teslim ettik. Ancak ertesi gün vincin ikaz lamba ve kornasını bağlamaya gittiğimizde vinç mayna yapmıyordu. Genel kontrollleri yaptık. Alman yapımı olan vincin mayna vira aksamı kumanda devresi ile birlikte tamamen kapalı kutu, montajı yapılmış şekilde geldi. Biz kumanda için gerekli olan uçları, ayrılmış olan klemensten aldık. Mayna viraya ait kapalı kutudaki kontaktörleri kontrol ettik vira ve çift devir kontaktörlerinde hiç bir sıkıntı yok ama mayna tek devirde kontaktörü hiç çektirmiyor. Çift devirde ise 24V luk kontaktör çekmeye çalışıyor ama çekmiyor, yani zorlanıyor. Bunu size anlatma sebebim mayna vira kısmı başka firmadan geldiği için müdahele edemiyoruz.Garanti kapsamı dışında kalabilir. Ama öte yandan vinç acil olarak lazım Kedilerde ve köprülerde herhangi bir sıkıntı yok. Sadece iki kedininde mayna kontaktörü çekmiyor, acaba sizce neden olabilir, aşırı yük altında kontaktörlerin bobinleri yanmış olabilirmi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
stahl mı? demag mı? bunlardan biri ise köprü üzerindeki panodan sizin kapalı kutu dediğiniz calaskal panosuna besleme gitmesi gerekiyor. bunu kontrol edin. yeni kurulmuş ise ve fonksiyon testleri yapılmadan her iki firmada teslim etmez. şayet hala teslim almadıysanız sakın ellemeyin derim bu konuda biraz kıl kuyrukturlar.
 
stahl mı? demag mı? bunlardan biri ise köprü üzerindeki panodan sizin kapalı kutu dediğiniz calaskal panosuna besleme gitmesi gerekiyor. bunu kontrol edin. yeni kurulmuş ise ve fonksiyon testleri yapılmadan her iki firmada teslim etmez. şayet hala teslim almadıysanız sakın ellemeyin derim bu konuda biraz kıl kuyrukturlar.

sadece kediler Star lifket adında bir firmadan gelmiş. Öyle çok büyük bi vinç değil. 2x3 tonluk, 20m çalışma alanı olan bir vinç. Vinci devreye almak için ayrı firma gelmedi. Bize projesi geldi bizde bağladık, devreye aldık. Sorunsuz bir şekilde teslim ettik. Teslim eder etmez de vinç kullanılmaya başlandı. Sorun ertesi gün çıktı. Biz gereken her türlü kontrolü yaptık. Sadece garanti kapsamı dışında kalmasın diye kedilere müdahele etmedik. Ama sorunu bulduk. Teslim ettiğimiz gün vinç aşırı yük altında kalmış. Kontaklar yapışmış . Mühendislerimiz firma ile görüşüp müdahe edip etmemiz konusunda bişey söylemelerini bekliyoruz. Yoksa vinç arızandığı gün arıza giderilebilirdi.
 
mayna vira köprü üzerindeki motorlara mı deniyor ?

kontaktör yapışması kedide aşırı yük nasıl olur kumanda butonunu iz bağladınız ise butonların elektriksel kitlemesi doğrumu aceba birde vinç kumanda butonunu mekanik kilitlemesi yok mu kedi başka firmadan geldiğini söyledin demekki kumanda butonunun uçlarını yanlış bağladınız gibi geliyor
 
mayna vira demek aşağı yukarı demek hasancam kardeşimslm
 
Bilemiyorum hasancam ustam.Vinç konusunda pek bi tecrübem olduğunu söyleyemem. Ama şunu söyleyebilirimki kumandada hem elektriksel kitleme, butonlarda butonsal kitleme. Hatta kontaktörler arasında mekaniksel kitleme var. Biz vinci çalıştırdığımızda hiç bir problem çıkmadı. Köprü inverterli zaten. Bütün aksam çift devirli. butonda sağ-sol kedi yada her ikisi senkronize çalışabilecek şekilde kumandası yapılmış. Biz bütün aksamını denedik, hiç bir porblem çıkmadı. Zaten projesi hazır olan bi sistemde hata yapma olasılığı ne kadardır bilemiyorum.

Cevaplar için teşekkürler. İyi çalışmalar
 
ben döküm hanede çalışıyorum 6 adet vincimiz var 4 tonluk buton kutusundaki plastik kilitler aşına biliyor eldivenle çalıştıkları için
iki tuşa aynı anda basılma riski oluyor belkide oyüzden de olabilir yani aşırı yük ten olduğunu pek görmedim ağır hizmet vinçlerinin motor kontaktörleri özelikle büyük seçilir diye biliyorum neyse ssiz arızayı saten tespit etmişsiniz size kolay gelsin ben de buarada mayna nın anlamını öğrendim hiç duymamıştım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst