3 Fazlı Asenkron Motor Kumanda Problemi

cnbrkdmrky

Üye
Katılım
16 Ocak 2013
Mesajlar
10
Puanları
1
Merhaba.

Ben meslek liseli elektrik elektronik 3.sınıf öğrencisiyim. 3 adet kumanda probleminin şemasını çizemedim yardım ederseniz sevinirim.

1.Soru: Start butonuna 1. basışta 1.motor, 2.basışta 2.motor çalışacaktır. Stop butonuna basıldığında çalışmakta olan 2 motorda duracaktır. Amerikan normu ile çiziniz.

2.Soru: Start butonuna basıldığında motor periyodik olarak 1 dakika çalışıp, 1 dakika duracaktır. Bu işlem stop butonuna basıncaya kadar devam edecektir. Amerikan normu ile çiziniz.

3.Soru: Start butonuna basıldıktan 15 saniye sonra motor çalışacak, 15 saniye sonra duracak, 15 saniye çalışıp, 15 saniye duracaktır. Bu periyodik işlem stop butonuna basıncaya kadar devam edecektir. Amerikan normu ile çiziniz.

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Not: EKTS ya da ESS programı ile çizimi tasarlayıp Prt ScreenShoot ile çekip painte yapıştırıp link yollarsanızda olabilir.

Edit: Güç devrelerine gerek yok sadece kumanda şeması olsa yeterli.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
2. soru ile 3. soru aynı sanırım. Çizimi yapabilirsem atarım buraya.
 
Evet sadece zaman rölelerinde oynama olacak ama ben nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
 
Çizdim ama amerikan normu değil sen onu amerikana çevirirsin. Bende meslek lisesi mezunuyum. Ben yüksek gerilim sistemleri bölümü mezunuyum. bize son sınıfta gösterdiler bu dersi anlamak oldukça zordur eğer yeni öğreniyorsan. bizim hoca uygulama sorusunda bize aynı tip sorular sormuştu ve yazılı kağıdımı atmadım saklıyordum. şu an ondan kopya çektim. :)
 
Arkadaşım biraz kafanızı yorsanız yapılmayacak bişey değil bu neden böyle yazdığımı umarım anlarsın bu problemleri çözdüğünde ne kadar kolay olduğunu anlayacağından eminim
 
cevap 3 başkan:

uwup3.png
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst