Raylı bir sistem başlatma sorunu.

mercan38

Üye
Katılım
7 Nis 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaslar raylı bir sistem var başlat butonuna basınca motor dönmeye baslıyor swic 1 e carpınca motor ters dönüyor diger swice 2 ye carpınca motor yine yön degiştiriyor taki durdur butonuna basana kadar.

Panoda baglantıları yaptım fakat baslat butonuna basınca cektirme yapılmıyor calışmıyor. fakat kontaktörler üzerindeki çektirmelere basınca motor iki farklı yöne dönüyor. Başlat butonunu baglamada nerde yanlışlık yaptım bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirm.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şemanızı gördüm, kuvvet ve kumanda aynı anda çizilmiş. Benım eklediğim çizim sadece kumanda devresidir. Hangi yöne gitmesini itiyorsanız, o yöne ait butona basın, motor hareket edecek, hat sonundaki siviçe basınca zaman rölesinin auarlı süresi kadar bekliyecek ve geri dönecekdir. Diğper yöndeki sivice basıncada yıne ayarlı süre bekliyecek ve geri dönecekdir. Siz kapatıncaya kadar bu döngü devam eder. Kuvvet şeması çizdiğiniz gibi, isterseniz ilave ederim.
Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • SINIR ANAHTARLI INV..jpg
    SINIR ANAHTARLI INV..jpg
    20.3 KB · Görüntüleme: 86
Kardeşim çizmişin eline saglık ama benim sorunum gönderdigim resimde başlatma butonuna basınca neden kontaktörlerin çekmedigi amacım kontaktörleri çektirmek.
 
Sn. Mercan38 eksikliklerinizi;
1 - Kontaktörlerin A2 uçlarını birleştirmişsiniz ama nötr vermemişsiniz (Yada çizimde gösterme gereği duymadınız).
2 - Swichlerin kontak yapılarını belirtmemişsiniz hangisi NO , hangisi NC ...
3 - Bir kez Başlat'a bastıktan sonra stopa basıncaya kadar ileri - geri sonsuz döngü istiyorsanız bu malzemeler bu iş için yetersiz.
4 - Şayet bu devre iş görseydi bir yönde çalışan motoru aniden ters yöne döndürmek hiç sağlıklı olmaz. Hele motor gücü biraz büyükse zaten yakar yıkar... O yüzden önce durdurup sonra ters yönde çalıştırmak gerekir.
 
Sn. Ertek
bu sistem askeriyede ray üzerinde hareketli atış hedefi var gidip geliyor. bu parkurdan 2 tane var ve ikisindede röle fln kullanmamıslar 1.parkur çalışıyor digerindede aynı sekilde baglantıları yaptık çalışmadı ve panoda nötr yok diger parkurun panosundada yok. sürekli calısan biryer degil sadece atışların oldugu zaman calıstırılıyor yani şimdilik bizi idare etsin baslat butonuna basınca calıssın yeterli. ne yapmam gerek?
 
nötür yoksa çalışmada olmaz eğer panode kontaktötler trafodan beblenmiyuorsa
 
diger panodada nötr yok ama calısıyor? nasıl oluyor bu iş?
 
eğer birliğin bana yakın ise bedelsis gelir yaparım
 
bende istanbul bekle bakalım

üçüncü bir rolw daha varsa kolay

link lerden birini açabilirsen kumanda devresi tamamdır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst