bir noktaya kadar getirdiğim projemde bir noktada takıldım

Katılım
16 Eyl 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
48
HERKESE SELAMLAR.
Kendi çabalarımla bir noktaya kadar getirdiğim projemde bir noktada takıldım. Aşağıdaki resimde kabaca çizdiğim parçaların bağlantısının yapılmasına ihtiyacım var. projem bir çeşit kayar kapı. RF kontrollü bir beyin ile DC Motoru ileri ve geri hareket ettirmekteyim. Şimdi ise mesafeyi belirleyici iki uca stop siviçleri bağlamak istiyorum. Beyinden çıkan iki uçlu akım kablosu 12 V akımı DC motora aktarıyor. Beyin kendi içinde + ve - akımların ters çevirmek suretiyle motorun dönüş yönünü değiştirmekte.
Hali hazırda çalışan sisteme mesafe belirleyici stop siviçleri için bağlantı şemasını bilen birinden çizmesini rica etmekteyim. Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
üstadım bu iş kolay be ya :)
sen iste yeter lakin işinde sana yardımcı olabilecek bir de ip ucu vereyim. muhtemelen pic kullanıyorsun açık ve kapalı siviçleri bağlantı için ortak uçtan (-) al siviç'in n.o uclarından karta gir pic e giriş olarak atadığın porta bağla... lakin pic progrpicam ile şu güzelliğide yapabilirsin kapı açık ve kapalı noktalarını pic e ölçüm yaptır ve bu süreyi açık kapalı olarak ata, hareketi algıladığında pic motoru ölçümlendirdiği sürece açar sonrasında devreyi keser ve kapamaya geçer ki en güzel yolda bu olsa gerek
 
kayar kapı nın çalışma şekli ve bahsettiğin beynin mevcut program işleyişi hakkında bilgi verirsen belki daha sağlıklı yardımlar ve fikirler olur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst