Sınır Anahtarı Uygulaması Yardım

Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
63
Puanları
1
forumda switch uygulaması olarak bu örnek verilimiş.


https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/elektrik-kumanda-dersleri.4306/


Benim sorum ise bu uygulamada sonsuz bir döngü mü var??? yani motor stop düğmesine basılmazsa sürekli bir switch'den ötekine çalışır vaziyette mi kalıyor??? Yoksa ileri gidirken switch ile karşılaştığında duran ve bizim durduğu noktadaki geri düğmesine basmamız ile geri giden bir sistem için mi (benim aradığım bu)?? açıklamasında switchlerin mekanizmanın durmasını veya yön değiştirmesini istediğimiz noktaya konuldukları yazıyor. Bilen birileri doğru açıklama ile güç devresinin linkini veya çizimini koyabilirse sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu çizimde,motor hangi yöne çalışması istenıyorsa, o yöne ait strat butonuna basılarak ılk hareket verılıyor."e" harfi ile gösterilen sınır anahtarına basıldığında gittiği yönü durdurur ve acık kontagı ilede diğer yöndeki kontaktörü çektirerek, yön değişmesini sağlar.Eger, yön değiştirmeini sizn kontrolunuzdee olmasını istiyorsanız, sınır anahtarındaki, acık kontakları sökünüz.
Forumda, enversör veya yön değiştirme diye ararsanız, güç devresinin çizimlerine de ulaşırsınız.
 
cevabınız için teşekkür ederim. Aradığım cevaba ulaşmış oldum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst