havuz seviyesi dusuk alarmı

wert651

Üye
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
37
havuza surekli pompa motorları suyu basıyor havuza surekli bakıyoruz motorlar arızaya geçe biliyor su istediğimiz seviyeden aşağı duştügunde alarm verebilecek devre nasıl olmalıdır yardımcı olursanı sevinirm...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Aynı zamanda seviye düştüğü zaman motorlar dursun da istiyor musun?

Az önce Cofaso programında çizdim bunları senin için. Umarım işini görür.

Sistem şu şekilde çalışıyor:
BSEVIYE sensörü istenen seviyede olmadığı zaman altta bulunan lamba yanıyor ve RGUVENLIK rölesini çekiyor. RGUVENLIK rölesinin kapalı kontağı açılıyor ve POMPA KONTAKTÖRÜnün enerjisini kesiyor. Bu sayede güç devresinde bulunan POMPA KONTAKTÖRÜ kontakları kapanmıyor ve motor da aynı zamanda çalışmıyor.

İyi çalışmalar.
 
devrede bulunan su pompalarınızın salmastre ve klepelerinizin sağlam olması gerekiyor hava yapmaması için.
 
ondan sonra 1-düşük seviye için 2-üst seviye için havuzun ve tesisatın uygunluğuna göretoplu tip veya şamandra şeklinde flatör kullanınız.su sıcaklığı flatörlerin çalışmasına uygun olması gerekli şayet flatör seçimi hatası sonucu pompa sürekli çalışıp hava yapabilir ya da devreye girmez su taşabilir.

geri kalan kumanda devresinide 1 buton start diğer buton stop olacak şekilde ayarlarsınız.şamandra nc ve no kontaklarını kullanarak motorunuzu otomatik kontrolünü yaparsınız.bunlara paralel alacağınız lambalar ile durumu (kırmızı ve yeşil ışık) gözlemlersiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
istediğin sevıyeye bır tane flator (samandıra) koyarsan ve pompa kontaktörünüde kapalı kontagından geçirirsen çalışır su düşünce durur kolay gelsin...
 
Elektrot kullanmalınılması daha yararlı gibi görünüyor bu arada bahsettiginiz havuz yüzmek içinmi kullanılan yoksa farklı işlemlerde kullanılan havuzlardan mı.24v dc ile çalışan elektrot kontrol kartı kullanılarak temiz bir çalışma sağlanır.
kolay gelsin.
 
havuzun sevye kontrolünü sıvı sevye rölesi baglayarak istenilen sevyede tutabilirsin arızaya geçtiginde bir tane dişarı bir yere arıza lambası katarsın sorun çözülmüş olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst