elektrik kesildiğinde solar sistemi devreye sokmak için

Katılım
22 Ağu 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,

Yapmak istediğim, elektrik kesildiğinde mevcut solar sistemin devreye girmesi jeneratörlerde ki mantık ancak bunu ilk defa ve kendim yapacağım için yardımınıza ihtiyacım var. Pako şalter mi kullanmalıyım yoksa başka bir şalter mi? solar sistemde kullanacağım AC invertör 24V 1200VA. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bence solar sistem ile ups in akü kısmını sarj et ve ups i direk elektrige baglayıp cıkısıyla calıstırmak istedigin cihazları calıstır.bu sayede cok kısa süreli gitti geldilerde cihazlarına arıza verdirmezsin.
 
invertör yerine 24 v girişli ups kullan, zaten 1200 yada 1500 va ups ler 24 v akü beslemelidir. ups de şebekeden akü beslemesine çok hızlı geçecek röle terbitatları üstünde vardır ama invertörlerde bu röle tertibatı olmaz. eğer invertörü aldım bi defa iade edemem dersen ups güç kaynaklarnın içindeki gibi çok hızlı tepki veren özel seri röleler ve tetikleme devreleri var. uğraşmaman bakımından ups öneririm
 
online ups devrelerini incele ve bence kullan. elektriğin kesildiğini bile fark etmezsin. bu ups içerisindeki aküyü şarj et.
amaç elektrikten kar etmek ise bu dediğim ile kar edebilrisin. fakat elektrik kesilince devreye girmesini istiyorsan neden Şebeke ile şarj etmeyi düşünmüyorsun aküyü bu kısmı anlamadım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst