Kontrol cihazı tavsiye

ZynT

Üye
Katılım
25 Nis 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba arkadaşlar;

Ben robotikle uğraşıyorum. Yani microdenetleyicilerle. Ancak bir müşterim küçük bi otomasyon istedi. Konu şu : sabit hızda dönen bir makinanın ağzından çıkan ürün ayarlanan uzunlukta çıktıktan sonra makina duracak, operatör düğmeye basınca tekrar çalışacak ve aynı miktar çıkınca yeniden duracak. Son olarak kaç adet ürün çıktığını sayacak.

Ben bunu microdenetleyicilerle yapmayı düşündüm. Ancak pcb'yi kendim tasarlayıp imal edeceğim için pek istemiyorum. Daha çok piyasada bulunan otomasyon malzemeleriyle yapmak istiyorum.

Makinanın ağzındaki merdaneye bir enkoder ya da kapasitif bir sensör koymayı düşündüm. Ancak kontrolör kısmını pek bilmiyorum. Mesela internette sayıcıları aradım ve şöyle bişey buldum : ENDA

Bunun dışında özellikle üzerinde 0-9 arası tuş takımı olan bir kontrolör var mı bildiğiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bir encoder ve ENDA marka EC762F model sayıcı ile hem ürünün boyunu ölçebilir, hem de adedini sayabilirsin.
 
Peki örneğin kumaşın biri 10m 100 tane sayılacak, diğeri 15m 70 tane. Operatör metrajı kendisi kolayca ayarlayabilir mi bu EC762F ile?
Operatörler genellikle ilkokul, ortaokul mezunu kişiler. O yüzden çekinceliyim biraz. Tuş takımı olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
Elbette ki. Her iki değer için iki ayrı set değeri ayarlanacak. Bu tarz cihazlar tuş takımı olanlardan daha kolay kullanılıyorlar. Bir tuşa basılı tutup arttırma ve azaltma tuşları ile de istenilen değerler ayarlanıyor. Ayrıca bu arkadaşlar her türlü cep telefonunu ve uydu sistemlerini istedikleri takdirde çok ta güzel kullanıyorlar.
 
merhaba ZynT ;

programı yapabildin mi ?
nasıl yaptığını detaya girmeden anlatabilirmisin?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst