Motor Koruma Şalteri üzerindeki ek kontaklar

sac576

Üye
Katılım
19 Ara 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
54
Değerli Arkadaşlar,
Sizlerden bir konuda yardım rica ediyorum.
Motor koruma şalteri üzerindeki EK kontaklar ne işe yarar.

Bende bulunan motor koruma şalteri: MOELLER marka PKZMO-6.3
bunun üzerinde alt tarafında ek kontaklar var 1.61 - 1.53 ve 1.62 - 1.54 yazıyor üzerinde. Şimdi bu ek kontaklar aynı Kontaktördeki ek kontaklar gibimi görev yapıyor.Birde bu ek kontaklara ayrıca akım verecekmiyiz.

Göstereceğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.Herkese kolay gelsin.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Motor koruma şalteri üzerindeki veya yanındaki yardımcı kontaklar no(normalde açık) nc(normalde kapalı) isteğe bağlı olarak kullanılır.
Şalter konumuna göre açık olan kapanır, kapalı olan açılır,bu kontakları kullanarak bir çok uygulama yapılabilir. şalter attığını gösteren sinyal lambası konulabilir, şalterin beslediği motor kumanda devresi sinyali kesilebilir, plc bağlantısı ile şalterin attığı Scada da gözetlenebilir gibi vs bir çok örnek uygulama yapılabilir. Ayrıca açtırma bobini, düşük gerilim bobini gibi yardımcı donanımlarda kullanılabilir.
 
İlgine teşekkürler.Yani anladığım şu;
3 faz geliyor burdan ilgili motorun kontaktörüne gidiyor. Ek kontakların herhangirisini ise o motorun kontaktörünün bobin ucuna mı (A1) bağlıyacağım. O zaman bobini yanmaz mı kontaktörün ?
 
Ana kontaktörden gelen faz uçları direk motora baglanıcak eger termik röle ayrıysa fazlar bu röleye sonra motora baglanıcak yardımcı kontaklar nc-no motor koruma veya stop yada göz lambaları için kullanılır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,967
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst