kontrol cihazı sürücü

Katılım
26 Tem 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
iyi gunler ben bir motor surucusunu pid makrosunda kullanmak istiyorum. Simdi pt100 4-20ma cıkıs vermedigi icin bir kontrol cihazı kullanacaz sanırım. onu da pid modunda mı kullanacaz, analog modül bağlayıp modulden mi cıkıs alacaz buralar bende hep sorun. yada motoru neden direk process kontrolle kontrol etmiyoruz da sürücü kullanıyoruz derdimi anlayan biri sevabına bunları genel olarak bi anlatırsa cok sevinirim. Cihazları kullanıyorum parametreler ezberde sorun yok ama neyi neden yaptıgımı bilmeyince hep sorun oluyo
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
pt-100 sınyal cevırıcı baglayıp 4-20mA cevırebılırsın yada 0-10 V yapabılırsın buna baglı olarak pıd olarak calıstırabılırsın motoru surucusuz de calıstırabılırsın dırek proses e de baglayabılırsın ama bu senın motorun tam olarak nasıl calıstırmak ıstedıgıne baglı
 
pt-100 çıkışını 4-20ma ray tipi çeviriciler var. bunlardan alıyorsun pt-100 çıkışına bağlıyorsun. 4-20 amperi sürücünün analog girişine veriyorsun. diğer parametrelerinide girdikten sonra artık sistemin hazır. bu kadar basit.
 
sevgili kardeşim 4-20 ma çıkış veren cihazlar var onlardan alabilirsin
 
elimko marka cihazlar var onlar 4-20 ma çıkış veriyor onlardan kullanabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst