otomat baraları

Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
276
Puanları
1
Yaş
44
sayın arkadaşlar, herkese kolay gelsin, panolarda kullandığımız otomat baralarına beslemeyı neye göre çekeriz, mesela otomat barası 24 lü burada 16 amperlik otomatlar var, buraya besleme olaraak çekeceğimiz besleme kablosu kaçlık olmalı bunun hesabı neye göre yapılır
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
güzel kardesim öncelikle senin tesisatı cektigin yerdeki yük cok önemli bide tek fazmı 3 fazmı eger 3 faz olursa faz bölüşümünü dengelemen daha dogru olur mesela demişsinki 24 lü bara bunu 3 fazlıda 3 gruba bölebilirsin tek fazlıda ise yine yük önem tasıdıgı sekilde mesela 24 lü barada bütün olarak kullanırsın bu sefer 3 fazlıdada oldugu gibi burda cekmiş oldugun linye hatlarına göre sigorta amperajları oldukca önem tasıyor bunlara dikkat etmen yeterli ve cok saglıklı bir tesisat elde etmiş olursun.
 
elbette yüke göre çekeceğiz, ama girişte mesela 40 amper varsa 6 lık 32a varsa 4 lük çekeriz sistemler 3 fazlı elbette, veya giriş şalterinin kompağın amperine göre çekeriz, sorunum kompaktan sonra bulunan 3 sıra otomat var birinci sırada mesela 24 lu bara kullanacağım, 16a sigorta çıkışlarına 2,5 luk kullanıyorum,24 lu barada r s t fazlarından 8 tane,r,var değilmi , işte 8 er tane faz bulunan bu baranın kablo kesit formulu nedir.
 
grupun toplamdaki yükünün gücüne göre kablonu seçmelisin.yani örneğin alıcıların toplam gücü 50 kw ise 35 mm kablo gibi , olabilir.
Saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst