Yakıt deposuna 24 v dc valf tehlike arz eder mi?

slow35

Üye
Katılım
18 Eki 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum benim elimde 550 lt bir depom var ve bundan selenoid valf ile diğer depoma yakıt alıcam bu seloid valf fikri uygun mudur sizlere sormak istedim 24 v dc ile çalşıtırcam valfi tehlike arz eder mi yakıt için şimdiden teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
selonoid valflerde yakıtın geçtiği kısım ile bobin arasında tehlike olacak bir bağlantı yoktur kullanıla bilir, tabiki sızıntıya dikkat etmek gerekir
 
yakıtın türü ne mazot, benzin vb..
 
mazotlu ve fuloille brülorlerde selenoid valf var
 
Valf Ex-Proof özelliğine sahip olmalıdır. Yoksa yanıcı maddeler üzerinde tüm elektrikle çalışan ekipmanlar 1. sınıf tehlikeye sahiptir. Bu iş için üretilmiş Ex-Proof valf ve bobin takılmalıdır.
 
Bencede Valf kesinlikle Ex-Proof olmalı. Bu konuda çok dikkatli olunmalı
 
Actuatörlü selenoid valf de olabilir. Yani elektrikle hava kumanda edilecek, havada yakıtı. bu sayede herhangi bir metalin metale teması olmadan kontrol edilebilecektir.
 
bence sorun olmaz ben 220 voltu direk elekriğe bağladım iki elektrot benzinle kısadevre olmadı benzin yalıtkan bir madde olduğunu kanıtladım deneyle.
 
yakit tanki ici zone 0 dir ve yakitin disariya alindigi bolumde zone 1 olarak tanimlanmaktadir. patlayici ortam oldugu icin KESİNLİKLE Ex-Proof selenoid valf kullanilmasi gerekir. Aksi takdirde uzucu olaylar yasanabilir.
 
bence sorun olmaz ben 220 voltu direk elekriğe bağladım iki elektrot benzinle kısadevre olmadı benzin yalıtkan bir madde olduğunu kanıtladım deneyle.

Bu yaptığınız işlem son derece tehlikeli bir olaydır. Can ve mal emniyeti için tekrar denemeyiniz. Benzin belki yalıtkan olabilir ancak çok küçük bir kıvılcım ile tetiklenip alev alabileceğini asla unutmayınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,617
Kullanıcılar
449,932
Son üye
yyasar

Yeni konular

Geri
Üst