kumanda panosuna arıza bildirim zili takma yardım.

kaygusuz

Üye
Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
141
Puanları
1
Yaş
48
herkese selamlar arkadaşlar; Yatılı ilköğretim bölge okulunda elektrik teknisyeniyim. Yibo lar yaşam alanları iç içe geçmiş entegre okullar olduğu için bir küçük belde kadar insan yaşıyor. Yerleşkenin içinde 3 adet kazan dairesi var en fazla kazanın bulunduğu yerde pansiyon binası 2 adet buhar kazanı 3 adet kalorifer kazanı benim sorunum kazanda görevlendirilen arkadaşlar diğer binalar gittiklerinde panoda çıkan arızaları geç müdahale edebilmem. Yukarda bahsettiğim kazanlara aitte toplam 10 adet devir daim motoru bulunuyor . Sorum arıza meydana geldiği vakit pano üzerinde kırmızı ikazlambası yanıyor ben 220 v luk zil takmayı düşündüğüm için 10 termik rölenin arıza kontağına seri bağlamayı düşünüyorum sorun arıza meydana geldiğinde zille birlikte panonun üzerinde arızalı hariç diğer kırmızı ikaz lambaları yanmazmı ? Veya bana önerebileceğiniz bi sistem veya devre varmı şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
termik varmı kazan panonda kontaktor veya sen orada olan malzemeleri yaz yardımcı olalım sana
 
diğer ikaz lambaları neden yansın kii arkadaşım termiğin 97 ve 98 uclarına bağlı bir ikaz lamban varsa o yanar haricinde bişe yanmaz sen 97 ye faz al 98 dende 24 v luk zil trafosuna cıkış yap ve aynı uygulamayı butun termikler için uygula seri bi şekilde hangisi arıza verirse onun ikaz lambası zaten uyarır birde sesli uyarıo yapmış olursun eğer bu şekilde olmazsa çizimlede göstere bilirim
 
Sn. kaygusuz
evet kaygınız yerinde :)
Eğer o haliyle bir zili hepsine baplarsanız. Herhangi bir termik attığında, cil çalar ama bürün ikaz lambalarıda yanar.
Önünüzde şu seçenekler var...
1 - Her lambaya paralel (termiğin No kontağına) birbe yardımcı kontaktör bağlarsınız. Bu kontaktörlerin hepsinin Normalde açık kontaklarının bir tarafına faz verirsiniz. diğer taraflarını birleştirip (köprüleyip) zile verirsiniz. Böylece sadece atan termiğin lambası yanar ve zil çalar. biraz masraflı ama ideali budur.
2 - Her termik için ayrı bir zil takarsınız. Biraz komik ama iş görür...
3 - Sizin yapmayı düşündüğünüz bağlantıyı yaparsınız. Yani lambaları birlaştirir. Bir zil bağlarsınız. Bu durumda termiklerden biri attığında zil çalar ve bütün lambalar yanar. Lambalara itibar etmeden termiklerin üzerlerine bakarak hangisinin attığını bulursunuz. Yada eğer birde pompanın çalıştığını gösteren yeşil ışık varsa termiği atan pompanın ışığı sönecektir. Ordanda fikir sahibi olabilirsiniz.
seçim sizin... Takıldığınız yer olursa yardımcı olmaya çalışırım...
 
arkadaşlar merhaba klemsan ltm 11 as ile çok basit çözebilirsin.
 
akıllı röleler dışında, her termiğin arıza kontağına birer röle bağlayarak bu işi çözebilirsiniz. Ya da röleleri bir karta dizin, hepsinin ortak ucu aynı fazdan beslenmek kaydıyla, çıkışlarını birleştirip,zile yollayın.
siz tüm termiklerinin arıza kontaklarını seri bağlarsanız, zaten olmaz, çünkü arıza vermeyen kontaklar NO kontaktır. Ancak çıkışlarını pararlel bağlarsınız. Fakat 10 tane panonun termiklerinin faz girişleri, aynı fazdan olmayabilir. Farklı fazlardan beslenen kontaklar da, aynı zamanda arızaya geçerse, zaten zile gerek kalmaz, gümleme sesi duyunca kazan dairesinde soluğu alırsınız :) Arıza ışığına da gerek kalmaz, duman tüten pano, termiği atan panodur :)
 
bence bu gıbı yerler aralarında uzun mesafe yoksa RF kontrol sistemı koyarsan rahat edersın hangı motorun termığı atmış hangı linyede arıza var bunları çok rahat oturduğun yerden kontrol edebılırsın bıraz bilgi yazılım bılmek gerekıyor ama:)
 
brülör kumanda rolesinde (beyin) arıza sinyali çıkışı vardır.bu çıkıştan brülör arızası olduğunda sinyal alabilirsiniz.
Eğer arzu ederseniz interaktif telekontrol ünitesi kullanarak cihazı telefonla resetleyebilirsiniz
 
10 tane termiği birbirine seri bağlarsan zilin çalması için 10 tanesininde arızaya geçmesi gerektiğini BİLİYORSUNDUR HERHALDE. bütün kazanlarının arıza bilgileri için birer adet röle bağlayıp ayrı bir pano yaparsın ve rölelerin cıkışınada 1 adet alarm kornası bağlarsın (zil çok basit olur)
 
bu işin en kolay yolu diyot kartı ile olur!her termik çıkışını bir diyot a girersin diyot kartında her motora ait 2 ad. diyor bulunur!1.diyot çıkışları köprülüdür!bu çıkıştan bir adet röle çektirirsin!ikinci diyot çıkışınıda motora ait arıza lambasına bağlarsın!böylece hem arza olduğunda alarmı bağlıyacağın röle çeker,hemde hangi motor arıza yapmışsa onun arıza lambası yanar!bir flaşör röle kontağından 24v geçirip termik arıza kontaklarından bunu dolaşırsan,arıza lambanda yanıp sönerek ikaz verir!tabi o zaman arıza röleni kendi kontağından mühürlemeyi unutma!kolay gelsin!dilersen şema da verebilirim!
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst