kumanda resetleme

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
arkadaşlar herhangi bir kumanda devresini resetleme islemini açıklarmısınız mesele 1 satrt 1 stopla 1 motorun kumandası

birde bu ters zaman rölesini nedir bunun hakkında bigli verirmisiniz ben resetlemede kullanılıyor diye bir sey duymustum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Resetleme derken neyi kastettiniz anlayamadım.biraz daha ayrıntılı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız..
 
yani mesela devreyi kurduk bütün islemleri uyguladı tekrar basa saracak ama bu sınır anahtarıyla alakalıymıs galiba eğer öyleyse kullanımı hakkında yardımcı olursanız sevinirim=(mesela start bastık 5 sn sonra motor çalıstı 10 sn sonra durdu daha sonra biz stopa basmadan devre otamatik tekrar basa dönecek tekrar 5 sn sonra çalışıp 10 sn sonra duracak gibi ...
 
merhaba arkadasım senın dedıgın iş aslında sende bıtıyor bunun bı kuralı yok tamamen kumanda bılgısı senın tasarımın senın dızaynın yani. ama senın verdıgın ornekte stop basılana kadar calıstırmak ıstersen 5 sanıye zaman rolesının onune 10 sanıye zaman rolesının kapalı kontagı acıp kaparsın devreyı ztn enerjısı anlık kesılen zaman rolesının kontakları yer degıstırır böylece devrede stop basılana kadar calısır.
 
Merhaba: Ters zaman rolesi enerjilendiği an kontaklarını açık olanları kapalı kapalı olanları açık ve enerjisi kesildikten sonra kontaklarını ayarlanılan sure sonunda tekrar ılk konumuna getiren bir roledir.
Hiç kulanmadım ama çalışma prensibi bildiğim kadarı ile böyledir.Reset konusunda yaptığın açıklamadan şahsen bişey analamadım.
 
Bazı kumanda devrelerine ilk yol verildikten sonra sistem dönüşümlü olarak devam etmektedir. Örneğin; başlatma butonuna basılınca 1. motor çalışacak 10 sn sonra 2. motor devreye girecek, 15 sn sonra 1. ve 2. motor duracaktır. 5 sn sonra sistem başlatma butonuna basmadan başa dönerek tekrarlanacaktır. Bu durumda sistemi herhangi bir anda durdurup başa dönmesini istersek durdurma butonuna basıp tekrar başlatma butonu ile başlatmalıyız. İşte bu işe resetleme denir.
 
Merhaba

Reset bir sistemde örneğin motorun aşırı akımdan termik rölesi devreyi kesti,bu röle eğer kalıcı konumda ise termik röleye sen elinle basarak çalışmasını sağlarsın.Bu reset etme işidir.Reset arızayı silme anlamı taşır.
 
Reset sadece arızayı silmektir fikrine katılmıyorum.Örneğin sayıcılı bir kumanda devresi de istenen sayıya ulaştığında manuel veya otamatik resetlenir,sayma işlemi yeniden başlar.Ters zaman rölesini duydum ama nedir nasıl çalışır anlamış değilim.Kullanan arkadaşlar varsa öğrenmek isteriz.
 
yanlısım varsa düzeltin ustalarım ama ters zaman rölesi enerjısı kesıldıgınde ayarlanan süre sonunda kontakları konum degistıren röledir diye bılıyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst