nötr sorunu

Katılım
15 Ara 2009
Mesajlar
406
Puanları
16
Yaş
40
merhabalar arkadaşlar...
manyetik bobinile ilgili bir sorum olacaktı.Bir makinemizde içerisinde manyetik bobin olan bobin enerjilenince sadece 3-4 cm doğrusalhareket ettiren bir yapı var.Bildiğim kadarıyla bobin yada motor frenleri dc ile çalışıyor çünkütek bir yönde tek bir hareket olup titreşmemeli diye düşünüyorum.Şimdi bu bobine daha önceden bir adet kablo geliyor diğer kablo ise nötr yoluyla tamamlanıyor.Mevcut sistemden parçalar söküldüğü için kendim yapmaya karar verdim ve bir köprüdiyot yardımıyla 220v ac gerilimi 220v dc gerilime çevirdim fakat + ucunu bir ucuna diğer ucunuda şaseye nötr ile aktarmaya çalıştım ama köprü diyot sonrası sigorta koymuştum atıyor. aslında mantıklıolan köprüdiyottan sonraki ikiucu bobine bağlamak ama daha önce bu sistemyapılmış nasılolduğunu merakettim.cevaplarınıziçin şimdiden teşekkürler..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bobin asırı akım cekıyordur ..sebebı uygulanan gerilim yuksek ya da dc degilde ac dir..avometre ıle bobın dırencını olcebılır akımını hesaplayabılırsın. bu dc icin akım yuksek ise enduktıf reaktansını hesaplayıp uygulayabılecegın ac gerilimi bulabılırsın.
 
bobin daha önce faz ve nötr ile çalışıyorsa bu ac volt demektir dc volt ta nötr olmaz doğrultucudan çıkan artı ve eksi uçlar olur.
AC ile çalışan bobinler kalın tel ve az sipir sayısı olur nüve saç plakalar birleştirilerek yapılır.
DC ile çalışan bobinler ince telli ve çok sipir sayısı olur nüve döküm demirden yapılır.
 
Arkadaşlar bobin ac 24v ile çalışmadı sonra bobin 24 v ile çalışıyor şemasında var ve dc olarak anlayabiliyorum. ac olarak bobin çalışamaz daha doğrusu akımyönü sürekli değişeceğinden çok hızlı ilerigitme durumu yada bu hıza cevap veremeyip hırıldama sesi çıkar diye düşünüyorum denemedim.bobin sadece içerisindeki metali alan etkisiyle bir yöne ittirmek için kullanılıyor.
 
Bobinin 220v dc ile çalıştığından eminmisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst