orcad proteus dönüşümü

anil01

Üye
Katılım
25 Mar 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
arkadaşlar orcad layout dosyasını ares(proteus) layout dosyasına nasıl dönüştürürüz bilen var mı? gerber hallerinden olması işimizi çözmüyor, layout dosyalarından olmasını istiyoruz.. yardımınız için şimdiden teşekkür.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ben bir yolunu buldum ama sorunlu.(kimse cevap yazmayınca uğraştım biraz).
orcad layout da tüm layerler için post processor settings'e girip her layer'ın özelliklerindeki (layer'a tıklayınca çıkıyor) gerber ayarlarından output format gerber RS274D Yapıyoruz .

proteus ile gelen gerbit programında yeni proje oluşturarak layout'dan çıkan dosyaların herbirini ekranda sürükle bırak formülüyle gösteriyoruz(üst-alt ,silk screen, vs.) burada bir şeyler görünüyor sakın moraliniz bozulmasın.

daha sonra gerbit'in toolbarında ares tuşuna basarak dosyamızı region dosyası olarak kaydediyoruz.ve areste açıyoruz.

ancak smd komponentlerin padlerinin hepsini delikli pad olarak göstermiş nedenini hala çözemedim. onu da çözersem ve ölçüleri de tutuyorsa başarılı bir dönüşüm sayılabilir.
 
Dediğiniz gibi oluyorsa padleri değiştirmek kolay.
 
ama teker teker nasıl olacak zaman almaz mı?
 
Ares'te araç çubuğundan pad seçip, mevcut pad'in üzerine gelip tıklayınca değişiyor, biraz zaman alır ama pcb'yi baştan çizmekten mutlaka daha kısa sürer.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,174
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst