Yıldız Üçgen Motor u Panoya Bağlamak

ibrahim982

Üye
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar özellikle dalgıç pompalarda kablolarda herhangi bir işaret bulunmuyor yanlızca kablo uçlarıyla baş başa kalıyoruz. Bunu multimetre ile ölçerek nasıl buluyoruz? Bu konuda yardım talep ediyorum. Ayrıca herhangi bir ters bağlantı ne gibi bir sonuç doğurur?

Teşekkürler...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadasım kontaktörün altına 3 ucu bagla ölcü aletiyle göstreni üsten köprüyü takip ederek gösterene bagla bir sekil daha var ölcü aletim yok diyorsan kontrol kalemiyle tekrar kontaktörün altına 3 ucu bagla startı ver geri kalan 3 ucu gösterenle göstermeyeni bagla resim koymayı becerebilsem yolluycam ama bilmiyorum
 
Multimetrenin buzzer veya ohm konumunda pompadan gelen uçlardan herhangi birini probun birine değdir multi metrenin diğer probuyla geçirgenlik gösteren diğer ucu bul 1 ve 4 diye numaralandır sonra değer gösteren diğer iki ucu bul birine 2 birine 5 sonrada diğer ikisine 3 ve 6 yaz. panoda UVW uçlarına 123 nolu uçları XYZ uçlarına sırası ile 654 nolu uçları bağla ve çalıştır bi kontrol et.
 
Dalgıç motorlarda üç çeşit uç çıkarılabilir.Bobin uçları,termistör uçları,dahili şamandıra uçları.
Bobin uçları 1-2-3 ve toprak için sarı-yeşil.Y/Ü bağlantı içinse ilâveten 4-5-6 nolu bobin uçları olur.1-2-3- bağladıktan sonra avometreyle bobin karşılıklarını bulup bağlayabilirsiniz.
Dahili şamandıralı tiplerde şamandıra uçlarını; şamandıryı hareket ettirip avometreyle ölçerek bulabilirsiniz.
Termistör-termostat uçları genelde daha ince kablodur.Kapalı devre gösteriyorsa termostattır.ğrudan kullanılabilir.Termistörse özel termistör rolesi ile kullanmak gerekir.
 
Arkadaşlar UVW uçları ile XYZ uçlarını olduğu gibi yani XYZ ve UVW şeklinde yerdeğiştirsek motor yine doğru şekilde çalışır mı?
 
Bırak doğru calısmayı hiç calısmaz fazlar çakısır sigorta atar
 
sayın Alidemir017 arkadaşımızın açıklamalarına çok teşekkür ediyorum.En güzel ve net açıklamayı yapmış +pop:)
 
Arkadaşlar, XYZ ve UVW grubunun hangi kablo dan gelen uçlar olduğunu nasıl anlayacağız ozaman ben mi anlayamadım acaba yoksa bilmediğim bir şeyler var. Ters bağlarsak sigorta atacaksa kontaktörden gelene gireceğimiz xyz grubu diye biliyorum ama? Bu grubu nasıl anlayacağız...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,163
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst