Kayar kapılar için motor seçimi

zenze

Üye
Katılım
2 Eyl 2007
Mesajlar
254
Puanları
1
Yaş
39
Kayar kapı sistemlerinde kullanılan trifaze motorların güçleri hangi aralıkta değişiyor ? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bildigim kadarıyla dc fırcasız motor kullanılıyor. birde bu kapı
nasıl olacak
kayar kapıda kullanılan camın kalınlıgı yani alnayacagın ne kadarlık bir yükü kontrol edeceksın buna görede secimini yaparsın
asenkron motor biraz sıkıntılı olur bu uygulamada
 
Bahçe kapısı motorlarını soruyor olmalısınız, trifaze dediğinize göre.. Motor gücünün belirlenmesinde kapının ağırlığı, çalışma sıklığı, mekanik koşullar gibi bir sürü belirleyici etken var.
 
bende yana kayar bahçe kapısı anladım veona göre cevap vereyim. 1500 kg çeken motor'da 380 v kullanıyor, 3500 kg çeken de 380 v kullanıyor.
 
motorda rediktör olup olmamasına göre senin seçeceğin motor gücüde değişir
 
recep usta'nın dediği sanki yüzeysel kalmış
2,2kW 'lık motorda 380 volt'tur
132kW'lık motorda 380 volt'tur
gerilim bir standart değildir 220,380,600,690 olabilir
------------------
motor gücüne göre ararsan daha iyi olur
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar uygun bir bahçe kapısı motoru arıyorum marka ve telefon vererek yardımcı olursanız sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bahçe kapısının ağırlığına gore motor seçmelısın bir arabanın geçeceğı kapı ağırlığı tahmınen 50-70 kğ ıse makaralı sistem varsa kamyonlarda kullanılan reduktorlu cam silecek motoru rahat işini gorur ben 12 mt boyunda kayar kapı yapmıştım orada 2.2kwat trifaze motor reduktorlu kullanmıştım kayar kapılarda mekanık kısım nekadar kalıtelı olursa surtunme az olursa okadar avantajlı olur dedığım gıbı silecek motoruda çok rahat işinizi gorur
 
s.a dostum bahçe kapısı motoru için ; kapı agırlığı çarpı iki yani kapın 250 kg ise 500 kiloluk bir motor almanı öneririm ayrıca kapı ağırlığı 500 - 600 ü geçerse ve açılıp kapanma sıklığı fazla ise trifaze motor kullanman gerekir yok kapı ağırlığın 200-300kg ise ve kapı sabah çıkarken ve akşam girerken hususi kullanımda ise monofaze almanı önerrim maliyet açısındanda bakmak gerekir
 
ben en az 14 adet motorlu kapı yaptım 2.2 kw 3 hp 55 devir düz redüktörlü motor bu işlere en uygunu.1 tona kadar kapları bile açıyor. daha agır kapılarda 5.5 hp ye geçilebilir.trifaze enerji varsa asla monofaza kullanmayın markaya gelince her marka redüktörlü motor iş görür..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst