ebatlama makinası şalter arıza

yasingul06

Üye
Katılım
1 May 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
s.a. arkadaşlar.kapı fabrikasındaki ebatlama makinasının şalteri ,dahlender motoru hem ileri hem geride 3000 devirde çalıştırıyor,6000 devirde çalıştırmıyor.Acaba şalter mi bozuk.bayağı fonksiyonlu bir şalter.yenisini aradım bulamadım.bilgisi olan arkadaşlar varsa,teknik destek bekliyorum.saygılar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şalterin bozuk olup olmadığını buradan söylemem mümkün değil.
Şalterden kaynaklı bir sorunsa ve, aynısından bulamıyorsanız, kontaktör devresi kurarak yapabilirisiniz.
 
teşekkürler.ama makinanın üzerindeki dahlender motor 3000 ve 6000 devirde çalışıyor.6000 devirde çalışması için boşta duran büyük bir motor konmuş makinanın yanında(tahminim frekansını değiştiryor).acaba bunun adı ve görevi ne olabilir.dahlender motor sadece 6000 devirde ileri geri çalışmıyor.tek faza kalıyor.ek bir çalışma ile bunu düzeltebilirmiyim şalterde veya başka bir devreyle.saygılar
 
dahlender motorda, sargı yapısı kullanılarak, iki devir elde edilir. Frekans değişmez. yandaki motor dediğiniz şey nasıl bir şey? Bildiğimiz dönen elektrik motoru mu? Bir makinada görmüştüm, iki adet motor vardı, birisi alçak devirde, birisi yüksek devirde devreye giriyordu, öyle bir şey mi acaba? Dahlender motor olduğundan ve, sargılarının sağlamlığından eminseniz, sorun sadece şalterde ise, dediğim gibi, otomatik kumanda ile, sorunu halledebilirsiniz. Biraz pahalıya malolur (şaltere göre) ama olur. Bir de motorunuzun gücünü söyleyerek, şalter üreten ya da satan firmalara danışırsanız, belki muadili bir ürün verirler. 2 devirli dahlender motoru, ileri geri kontrol etmek için demeniz gerekiyor ( anladığım kadarı ile, o şalterde 5 konum var. kapalı, ileri yavaş, ileri hızlı , geri yavaş, geri hızlı) eğer böyle değil de, hız ve yön şalterleri ayrı ayrı ise, bulma şansınız daha fazla.
 
basit usul yıldız üçgen kollu şalterlerde işini görür
şalter arızalı oldugundan emin olursanız kolay gelsin
 
Arkadaşlar.Şalterde belki 40 tane vida var.yaklaşık 12 kablo giriyor çıkıyor şaltere.ve makinanın yanında boş duran motor frekansı değiştirerek diğer dahlender motorların hızlarını değiştiriyormuş ,kullanıcı söyledi.Acaba senkron generatör mü?yıldız-üçgen devreye giriyor bu motor.Ebatlama makinasındaki karşılıklı iki dahlender motorun hızını 3000den 6000 e çıkartıyor.dahlender motorun teki düzgün çalışıyor şalteri sağlam.Diğeri yüksek devire aldımmı şalteri ,motor tek faza kalır gibi yapıyor..Normal ileri geri dahlender motora yolverme kumanda devresi kurulabilir ama 6000 devirde nasıl bir bağlantı yapmalı.yani o frekans değiştiren motorun bağlantıları nasıl olacak..o motorun tam işlevi ne acaba..ilk defa karşıma çıktı....neyse ..ilginize teşekkür ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst