TON-METRE ÖLÇER

jackle

Üye
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
Sayın arkadaşlar!
Bom vinç uygulamasında kullanmak üzere ton-metre ölçer gibi bir çözüme ihtiyacım var! yükü ve bomun açışını 2 farklı sensörle ölçüp bunları programlanabilir tonmetre ölçer üzerinde değerlendirip röle çıkışları ile belli uyarıları verdirilmesi gerekmektedir. bu tip uygulamalar dünyada bol marka cihaz bile var ancak Türkiyede bu uygulamayı yapanı bulamadım yada denk gelemedim. Bununla ilgili uygulama yapmış yada en azından fikri olan arkadaşların yardımına ihtiyacım vardır. şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
vinç bom una ılave kaldırılacak yuk u çekebılecek loadcell tak loadcellden vinç kontrol panosunda ıstedığın ı elde edersın örnek vinç kaç ton kaldırdı kaldıracağı max. yuku geçınce sistemı durdurma hatta bunları gunluk haftalık kayıt yaptırabılırsın bu işlemlerı yaparken hata payı loadcell ın çalışma aralığı ıle orantılı olur mesela 10 ton kaldırdın 5-10 kğ arası hata verebılır bu tahmını daha fazla veya az olanlarıda olabılır
 
arkadaşım tonajı hakkında bilgi vermemişsin
ama yinede bununla ilgili bi site veriyorum..
belki yardımcı olur..
Google Şu mesajı
 
Tonaj ölçen kancaya takılarak tonaj ölçen istanbul pıyasasında çok var ama bom uzunluğu ve tonaj ölçüp kaldırma kapasitesinde sınırlayan role blok gurubu avrupa vinç üreticilerinde bulabilirsin.
bom hareketli ( inen kalkan) tip ise standat bulamasın çünkü her vinç üreticisi kendi vinçlerine göre imalat yapıyorlar.
Ben rus vinçlerinde Bom açısna göre çalışan ayarlı direnç ile tonaj basıncını ayarlayan direnç lerden oluşan ve bu dirençler üzerinden akan akımla çalışan role ve miliampermetre
devrelerinden oluşan role blok ile çalışan vinçin bom açısına göre kaldırma tonaj kapasite-sine kadar çalışan kaldırma kapasitesini aşınca bom mayna ve kanca vira hareketlerini
iptal eden bir devre idi bu devrenin şeması var ama ama işin esas kısmı dirençleri çalıştıracak mekanik kısım . kolay gelsin
Ben mersin deyim yakındaysanız yardımcı olurum
 
burda ahnur arkadaşın dediği gibi hem ağırlık hemde bom açısının ölçülerek işlenmesi gerekmektedir. bu tip bir uygulama daha çok mobil vinçler için türkiyede bilinir! fakat ben bunu liman vincine uygulayacağım . orası çok fazla farketmez ancak bunun uygulamasını yapmış bir arkaşın yardımına ihtiyacım var! ya başka programlanabilir bir modül yada plc nin analog girişlerini kullanarak bir çözüm olabilir ama hangisi sağlıklı olur acaba ?
 
ayrıca burda tonajın çok önemi yok o load cell in kalibrasyonu ve kasa paısını değiştirir sadece o kadar .. zaten S tipi load cell kullanıcam .
 
Arkadaşım. Yük ağırlığını Loadcelle tartıp, Bom açısınıda Encoder ile okuyarak vinçin kapasitesine göre hangi açıdayken ne kadar yüklenebilecekse ona uygun bir PLC programı hazırlanabilir.
 
peki diyelim plc de hazırlandı böyle bir program.. burda tabii vinç kumandası güvenlik öğeleri gibi diğer modülleri de bulunacaktır. acaba çok giriş çıkışlı bir plc de de bu uygulamayı yapsak sağlıklı olur mu ? ölçüm hızı ve istikrarı olarak bir sorun yaşanır mı ?
 
PLC den daha sağlıklı ne ile yapılabilirki...??? Ayrıca Bir vinçte ne kadar çok giriş çıkış olabilirki...
 
digital 32+16 girişli ve 32 digital çıkış + 8 analog giriş (yük kontrol sensörleri dahil )
olarak düşünüyorum . dediğim gibi böyle bir uygulamayı ilk defa yapacağım için soruyorum . yabancı bir iki projeden baktığım plc dışında programlanabilir modüller kullanmışlar, çeşitli yük sınırlama kademelerini de bu cihaza röle girişlerinden girebiliyorsun . bende bütün bu olayı plc üzerinden yapılabilirliğini araştırıyorum . öyle bi cihaz bulabilsem onu kullanıcam ama türkiyede yok .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst