Valflerin çalışma kumanda devresi

poindexter

Üye
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Senaryo şöyle:
4 adet valf var.
A,B,C,D olarak adlandıralım. start butonuna basınca 2 dakika boyunca A ve B valfleri birlikte devrede kalacak.
2 dakika dolunca A ve D valfi devreye girecek ve 8 dakika boyunca devam edecek.
8 dakika dolunca tekrar A ve B valfleri devreye girip 2 dakika devrede kalacak.
2 dakika dolunca bu kez B ve C valfleri devreye girecek ve 8 dakika devrede kalacak.
Bu döngü stop butonuna basılmadığı sürece tekrarlanacak.

Kumanda devresini yapabilecek arkadaşım varsa yardımlarını bekliyorum. sadece resim olarak da (jpeg) yollayabilirsiniz. Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şöylr denermısınız, Entes veya benzeri firmalarda calışma ve durma zamanları ayrı ayrı ayarlanabılen zaman röleleri var.(Flaşör rölede denır.) Bır röleye start butonu ıle start verın, kendini kılıtleyin, bunun bobıne paralel olarak, zaman rölesini baglayın, normalde kapalı NK kontaklarına; A- B valflerini, NA normalde acık kontaklarına da C-D kontaklarını bağlayın. Döngü sız stop butonuna basıp röleyı devreden cıkartana kadar devam eder. İsterseniz çizerim..
 
ilginize teşekkür ederim. ancak ben bu kumanda devresini PLC ye çevireceğim. bu nedenle klasik kumanda ile yapılması gerekli. yine de teşekkür ederim.
 
ilginize teşekkür ederim. ancak ben bu kumanda devresini PLC ye çevireceğim. bu nedenle klasik kumanda ile yapılması gerekli. yine de teşekkür ederim.

Soru biraz problemli -zor anlamında değil- A valfi ni 3 kere üst üste devreye girecek diye tanımlamışsın...Sistem start olunca A valfi zaten devrede neden
"2 dakika dolunca A ve D valfi devreye girecek " diye yazdın ki...İlk 2 dakikadan sonraki peryotta valf devre dışı mı olacak?

Toplam bir döngü 20 dakika değil mi?
 
Son düzenleme:
Söylediğiniz gibi A valfi döngünün ilk 12 dakikasında sürekli devrede kalacak. Döngü süresi de 20 Dk.
 
eğer s7-200 programı varsa sende.
buraya programı ekledim.
hangi plc ile yapmak istediğini bilmediğim için s7-200 programını ekledim. hangi plc kulllanacaksın söylersen o plc için de programı yazıp gönderebilirim
 
Arkadaşım emeğin ve yardımın için teşekkür ederim. sadece kumanda devresi de yeterli olurdu. deneyip tekrar cevap yazacağım.
 
huzuri arkadaşım. benim s7 200 yüklü laptopum elim bir kaza sonucu hakkın rahmetine kavuştu. bana emek harcayıp hazırladığın bu programın ladderini ya da kumanda devresini yollarsan sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst