Field Arızam Var

talet23

Üye
Katılım
26 Nis 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
ustalarım benı cok acıl bir sorunum var patron dışardan bır makın getitdı pc arızalı bende pc iptal edip kendim duzenek kurdum gecenlerde makine elk verdim her sey normal calışdı ama ustalarım eksuderi calıştıran invertör besleme sini gönderim zaman FİELD kontaktöru çekince I<IN ALERM KONTAĞI ACTI. FİLD GİRİŞİ 380 VOLT, CIKIŞ İLK ETAPDA COK YUKSEK SONRA 36V DÜŞÜK VERİYOR. ALERM KORNASI ETRAFI İNLETİYOR .köpru diyotu değiştirdim olmadı. bana yardımcı olursanız cok sevinirim ustalarım
otomasyon
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sisteminizi tam bılmıyorum ama, fıkır jımnastiğine baslangıc olsun. Genelde görüğüm DC sürücülerde, Fıeld gerilim giriş 220 voltdur. Yanı motor genelde 190 veya 110 v. Dc olmaktadır. Alarm kodunuza bakdıgımda; nomınal akım düşük gıbı bı sey cıkardım ama tam mantıklı degıl vede emın değilim. Sürücünün rehberıne bakmak gerekır. Motorun fıeld sargısını bır ölçün, sağlammı. Sürücü fıled gerilim girişini pensampermetre ıle ölçün akım cekıyormu..
 
motorun field gerılımı ve akımı ne bır bak
bu degerı senın surucun cıkarıyormu
once bu gerılım cıkacak sıstem akımını cekecek sonra ana gerılım uygulayacak
eger bu sıstem bu sıra ıle calısmazsa tabıkı surucu arıza verır
surucunun markası ne modelı ne bıldırırsen yardımcı olmaya calısırız
exdurderl ıcınde katılasmıs urun varmı
 
Humm. Sen sakın feedback olayını atlamış olmayasın.Özellikle dc motorlar tur bilgileri eksik geldiğnde veya kesildiğinde benzer arızalar verir.Yoksa o makine nerden bilecek nekadar yük ve hangi devirde kaç amper çekeceğini....
 
saygılı ustalarım görüşleriniz dikkat aldım ben surucuden fild uclarını cıkardım akor ampul bağaladım surucunun beslemesine 110v verdıgımde lambayı batlatı voltaş ilk etapda yuksek sonra düşük veriyor. ayrıca bu surucu pc uymlu calısıyordu ben surucunun inputlarına eksuderın termostat sensör ve siviçlerini röle lerle sinyallerını verdim surucu bunları algıladıgı için filed kontaktörunu cekti.Ayrıca ustalarım şunu belirtmem lazım pc den surucuye moturun akım ve devir bigilerini alıyor sonra outbut 0-10 v gönderiyor ben o bilgileri göndermeyıp, 500ohm pot ile dışardan verecem bu bır arıza unsuru olurmu?
 
zeybek kardas doğru ama bu 380 v bende şaşırdım ama 220 cıkış field voltaşı ve ayrıca ben daha armatur kontaktörunu cektırmeden yanı mot calıştımaya imkan olmadı fild hazır olmadı ki değlmi? eksuder nasıl devreye girmeli ?
 
Fıeld ucu dediğiniz klemens motorun armatür cıkıs olmasın. Bırde motora tako veya resolver baglı değilse, motor sonsuza doğru hızlanmaya giderve armatur cıkısında yuksek bı gerılım oluşur. Sürücü cıkısında , ınce klemes (J-K) fıeld cıkısı, A-B veya E-F gıbı harfler armatür cıkısdır. Kalın klemense serı lamba baglayınki,
400 volt DC gerılım geldıgınde dayanabilsin. Star vermeden fıeld cıkısında gerılım olusur, ve motor fıeld sargısı saglamsa, surucu cıkıs vermeye hazır hale gelır..
 
yok abe kalın armatör ince olanda filed sorunu field giriş voltaşını 220 cevırdım bırde köpru diyot attım 220 motora firled gönderdın sonrada armatör kontaktöru surucu cekti alerm ise sonradan elıme gelen katalok da, pc gelen sınyalın olamyışında veriyormuş şimdılık sorun yok ustam. ilginiz ve alakanızdan dolayı teşşekür ederım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst