10 KW Rezistans için Kontaktör ve Termik Seçimi

gokhann18

Üye
Katılım
13 Eki 2006
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar arkadaşlar,
elimde bulunan 10 Kw lık 3 tane rezistans var bunların hepsini ayrı ayrı kontaktör ve termikden geçirmek istiyorum rezistanslar trifaze(380V) kablo kesiti,kontaktör ve termik seçimi ne olmalıdır sizce?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kablo kesiti rezistans ile besleme arasındaki mesafeye göre değişir. ama 6mm işini görür. Herhalde mesafe 30 m değildir. kontaktör 11 kw kontaktör işini görür. Sistemi açıklarsan daha fazlayardımcı olbiliriz. Rezistanstan başka bilgi yok elimizde.
 
bir konveyör üzerinde üç tane rezistans olacak sırayla bunları içinden geçen parçayı kurutucak.Sistem bu şekilde çalışıcak.Mesafenin etkisi nedir peki nasıl hesaplıyosunuz ? 10000/1,73*380 = I bu formülle bağlantısı nedir ?
 
Rezıstanslarınız, 20 amper cıvarında akım ceker, formulunuzde bu cıkar zaten. Termık kullanmanıza gerek yok, kablolarınızı yanmaz, silikon, asbest vs. tipli kablolardan secın, baglantıları da pabuclarla yapın ve sıkı oldugundan emın olun. Ayrıca, kuru havayı dısarı atmak ıcın fanlara ıhtıyacınız olacak, kuru havayı dısarı atamazsanız, malınızı kurutamazsınız..Arkadasımın dediği, 11 kw, kontaktör işnizi görür..
Kolay gelsın..
 
sıemens 3tf43 kontaktör 4x6lık kablo işini görür
 
ısıtıcılarınız sık devreye girip çıkmak zorunda ise solidsteyd role kullamayı düşünün
 
6 lık kablo işini görür ancak arkadasların dediği gibi silikon kablo kullanmalısısn
ben bir uygulamamda kullanmadım sıkıkntı oldu
 
cam elyaf kablo kullanabilirsin 350-400 dereceye kadar dayanabiliyor.eğer ki istediğin sıcaklığa çabuk ulaşsın istiyorsan solidstate röle kullanabilirsin.kontaktörü arkadaşlar belirtmiş zaten.kesinlikle fan kullanman gerekiyorsıcaklığın parçanın üstüne eşit dağılabilmesi için yani ben olsam böyle yapardım
 
copland arkadaşımın dediği gibi cam elyaf veya teflon kablolar çok daha güvenlirdir slikonlu kablolara göre
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst