aşırı akım rölesi atınca korna çalacak

mhmtdgn

Üye
Katılım
29 Tem 2009
Mesajlar
19
Puanları
1
Yaş
33
s.a arkadaşlar aşırı akım rölesi atınca korna çalan devreyi nasıl çizebilirim yardım ederseniz sevinirim kornayı kumanda devresine mi yoksa güç devresinemi bağlıyacam ve bağlama nasıl olcak :S
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
termiğin 97-98 nolu normalde açık kontaklarına ikaz lambası yada korna bağlayabilirsiniz .termik attığı anda bu kontak kapalı olur.
 
termik üzerinde normal durumda (çalışmazken) bir kapalı bir de açık kontağı vardır.
normal de kapalı kontağa kontaktör bobin devresi bağlanır.
normal de açık kontağa ne istersen bağlarsın korna, ikaz lambası vs dikat kontak kaç amperlik olduğu üzerinde yazar genelde 6 amper olur bağladığın devre fazla akım çekerse
kontak yanar onun için en iyisi devreye bir kontaktör koymak. kolay gelsin.
 
Eğer devren önemli bir devre ise şöyle yapmanı tavsiye edebilirim.
Siemens yada T.mekanik in motor koruma şalterleri var.Bunların kontaklarıda mevcut.Termik yerine daha uygun ve güvenli olur kanaatindeyim.Yeni bir pano hazırlayacaksan bunu düşün bence.Yok eski panoyu revizyon yapacaksan eğer diğer arkadaşların dediği gibi termiğin kontaklarını kullanacaksın.
 
termiğin 97-98 nolu normalde açık kontaklarına ikaz lambası yada korna bağlayabilirsiniz yada NO Yazan kontağına bağlayabilirsiniz ..
 
teşekkür ederim arkadaşlar çok yardımcı oldunuz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,943
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst