Garaj Kapısı

Katılım
25 Ara 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
--------------------------------------------------------------------------------

ileri geri bir de stop butonumuz var. 2 kontaktörümüz. 2 tane de svitch var.sitem garaj kapısı yapımı için kullanılacak.switcler kapının uçlarında.yalnız switchler mekanik yapıda oluğu için takılmalar olabileceğinden han gi durumda olursa olsun svith in kontak değişiminde kapının durması gerekiyor. kapının durması için svitchin kontak değişimi yeterli olmalı açık ta olabilir kapalı da.sadece değdiği anda kontak değişiminde durması gerekiyor.bunu yapabilirmiyiz.
otomasyon
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bir sivicin açık kontağı takılı (kapalı) kaldığında tekrar bu sivice basıldığında açılmaz. Yada kol gevşemiş sivice değmiyorsa tekrar ayni yere geldiğinde değmez ......

Bu tip devrelerde güvenlik açısından kapalı kontak kullanmak faydalıdır. Eğer daha fazla güvenlik isteniyorsa emniyet sivici olarak nihayet siviçlerinin hemen yanına 1'er tane daha siviç konur. Yada son noktalara durdurucu konularak (demir civata gibi ...) termik açması hız kontrolün arıza vermesi vs sağlanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst