kablosuz kumada

Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar herkese mrb. uzun zamandır siteyi takipediyorum , bu sayede birçok soruma cvp buldum, şuan bir elektrik santralinde çalışmaktayım, ilgi alanım kumanda panosu ve asenkron motorlar , yapmam gereken birişey var kumanda panosunu uzaktan kablosuz yönetmem gerekiyor yani kısaca özetlersek bir bandın kumandasını kablosuz start-stop yapmam gerekiyor görüş ve önerilerileriniz bekliyorum herkese kolaygelsin saygılar :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ne kadar uzaktan?
30-40 metre ise, rf alıcı vericilerle yapabilirsin.
 
evet mustafa 30-40 m yeterli , biraz daha açabilirmisin yani nasıl yapılacağı ile ilgili çizim ve malzemeler konusunda sana zahmet
 
bana da lazım aslında :)
Rf kontrol diye googlede arattırırsan,bir şeyler bulursunuz.
 
:) mustafa abi o zaman bir gelişme olursa sana haberi ben ok? :)
 
biz bu sistemi kullanıyoruz şuan ama cihazın modelini tam hatırlayamadım markası apollo. Gayet güzel bir cihaz sorun yaşatmadı.
 
sn aykanat önerdiği sistemler, teknik ayrıntılarla uğraşmak istemiyorsanız, para sıkıntınızda yoksa en kolay çözüm.

ancak rf sistemlerde UDEA firmasının, ihtiyacınıza göre 30 metreden 10 km ye kadar modelleri var . 10 km lik modül 200 tl cıvarı, 2 adet alacaksınız 400 tl. 100 mt modeller dahada ucuz. kısacası rf çözüm çok çok ekonomik. ancak kullana bilmeniz için orta halli bir pic programlayıcısı olmanız gerekiyor. rf modulun seri iletişim tx ve rx uclarını pice girip iştediğiniz kadar veri transferi gerçekleştire bilirsiniz.

10- 20 isterseniz daha fazla motoru v.b kumanda edebilirsiniz. veri akışı çift yönlü olduğu için motorların çalışır, arıza sinyallerini alabilirsiniz. dediğim gibi biraz teknik bilgi gerektiriyor. konuyla ilgili pic programlama bölümünde çok güzel bilgiler ve bu konuyu iyi bilen arkadaşlar var.
 
teknisyen kardeşim soruma burdan cvp almayı deneyeyim konu açtım ama gören olmadı öneri sunun lütfen.olay şu:şimdi iki tane ray düşünelim.çekmecelerde var ya ileri geri yapmaya yarayan onlardan düşünelim.bunun üstünde tahta(kapı diye tabir ediyorum) olcak.bu kapı motorun gücüyle hareket etcek.devrede 2 tane kasnak var kasnakların için çukur yani kasnaklı oltalar gibi içine misine sarılırya öyle.ama tam olarak nasıl yapıcam bilmiyorum öneriler lütfen)))))
 
şimdi iki tane ray düşünelim.çekmecelerde var ya ileri geri yapmaya yarayan onlardan düşünelim.bunun üstünde tahta(kapı diye tabir ediyorum) olcak.bu kapı motorun gücüyle hareket etcek.devrede 2 tane kasnak var kasnakların için çukur yani kasnaklı oltalar gibi içine misine sarılırya öyle.ama tam olarak nasıl yapıcam bilmiyorum öneriler lütfen)))))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst