Dahlender motor devresi

garu_x4

Üye
Katılım
23 Ara 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
ya arkadaşlar sizden ricam varr bana acil yardım dahlender moturun kumanda ve güç devresi şeması ayrıntılı olan varsa bana yolluyabılırmiii acil???
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım dahlender motorun çeşitli kumanda devreleri var sana hangisi lazım onu yazarsan yardımcı olabilirim
 
Forumu iyice arayın, ben de vakti zamanında sormuştum.Yanılmıyorsam Sayın ŞEF üstadımız yanıtlamıştı.
 
Ekteki devre işini görür bende forumdan almıstım bu dökümanı
 

Ekli dosyalar

  • 30.jpg
    30.jpg
    81.9 KB · Görüntüleme: 777
saolun çok teşeşkür ederim gayet açıkk....bide benım bi sorunum var ben üni okuom lise çıkşlıyım hoca bize adam akılı göstermedi kumandadaki devrelerii.. yardım isteyınce banene dio ben mesala mühürleme hep karştırıom....ya ben plançetede nasıl başarılı olurum mıllet 2 saaette 3 iş yapıo ben bıtaneee ben daha çok yapmak istıom nasıl olcakkk???

o zaman bana bir kademe direçle asenkron motora yol verme devresini yollarmısın....

bak ben senden ricam abicim ben devre kurarken karıştırıommm üni okuom hocalar ilgilenmııooo.... sana yazıcagım devreleriii hepsini benim yapıcam bir normda yollarmısınn???

1-) bir kademe dirençle asenkron motorlara yol verme.... 2-) hoca bana amerikan normunda uzaktan kumanda devresine ait kumanda ve güç devresını vermiş ama ben amerıkanı anlamdım daha iiyisi varsa yollarmısın??? 3-) dönüş yönünü degiştrmeye ait elektiriksel kilitlemeli kumanda ve güç devresi?? 4-) 3 amerikan normunda üç fazlı asenkron motorun iki yönde sınır anahtarı ile çalışmasına ait kumanda ve güç devresi?? 5-) bir kademeli dirençle asenkron motorlara yol verme?? bu kadar abicim yardımcı olursan sevinirimmmm....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekteki dosyayı incelersen birçok temel bilgiye ulaşabilirsin.Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • kumanda elemanları.doc
    1.5 MB · Görüntüleme: 376
arkadaşlar selam bişiy sorucam uçgen yıldız yıldız dahlender motor var 30/38 kw 1490-2890 devir motor var buna hız konrtol cihazı baglıcam ne yapmam gerekıyor. yardım edersenız sevinirim benim bildigim u2 v2 w2 ye enerjı verıyorum hız kontrolden u1 v1 w1 ise köprülenınce olurmu
 
Hangı devırde calıstıracaksanız, o klemens uclarına hız kontrol çıkısını baglayın. Dahlander motorda, ıkı ayrı sargı vardır. BU nedenle diğer sargı ucu acık kalmalı. Ama, sız kutup değiştirmeli çift devırli motordan bahsadıyorsanız, yuksek devır uclarına gerilim verıp, diğer ucu dediğini gibi köprülemenız gerekir. Devırler arasında , omaj kontrolu yaptın, bırbırlei ile devre göstermıyorsa, saedece seçdiğinz uca gerılım verıp, diğerını boşda bırakın..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst