Çift Devirli Motor

yunusx

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
878
Puanları
56
Resimdeki devre yıldız üçgen devresi değil, çift devirli bir motor devresi sistem yıldız üçgen gibi dizayn edilmiş ve aynı tarzda yapılmış motor kapağında alçak devir-yüksek devir şemasını görmesem dahada uğraşacaktım,zaman rölesi bile var , motor yüksek devir dönmesi için yıldız sistemi gibi çalışması lazım.
 

Ekli dosyalar

  • 17112009630.jpg
    17112009630.jpg
    85.6 KB · Görüntüleme: 259
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İstediğiniz bu panonun kumanda şeması mı? Motor çalışması öncelik alçak devirli sonra zaman rölesi sayesinde yüksek devir ise kumanda şemaşı dediğiniz gibi yıldız-üçgen.Ancak güç devresinde bağlantıda farklılık olacaktır.Sorunuz güç devresi nasıl olmalı ise ona göre yardımcı olmaya çalışırız.
 
yok sadece bilgi amaçlı koydum arkadaşlara yardımcı olmak için , ben ilk başta yıldız üçgen sandım sonra çift devirli olduğunu keşfettim, arızasını çözdüm motor klemensi 6 üçlu yıldızda yüksek devirde çalışıyor :)
 
Tahmin ediyorum motor dahlender bağlı.Bu sistemde zaman rölesi kullanmaya gerek yok. Fakat 2. devre geçişi zaman rölesiyle yapmış olabilir.
 
Düşük devirden yüksek devire geçtikten sonra tekrar düşük devire geçerken zaman rölesi ile geçiktirme yapılıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst