Otomatik garaj kapısı tasarımı yardım

pygmalion

Üye
Katılım
12 Şub 2007
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar,
Ben PLC ye yeni başlamış olan biriyim ve bir uygulama ile uğraşmaktayım.Bir garaj kapısı tasarlıyorum uzaktan kumandalı.Programı yazdım fakat hatalar olabilir birde elimde malzemeler var fakat bağlantı yani uygulama konusunda eksikliklerim var bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Proje: start butonuna( uzaktan kumanda) basıldığı zaman 3faz asenkron motor çalışacak ve geri sınır anahtarına dokununca duracak. 15 saniye sonra kapı kendiliğinden kapanacak. Bu arada emniyet için kapı arasında sensör olacak arada cisim olduğunu algılayacak ve kapı kapanırken bir cisim algılanırsa kapı açma yönünde çalışacak tekrar. birde garaj içinde aydınlatma olacak kapı açıkken ve kapı kapandıktan 10sn sonrasına kadar ışık asla sönmeyecek.

ekteki dosyalarda benim yazdığım program ve temin ettiğim malzemeler var şimdilik sensör ve lambayı temin edemedim ama buraya kadar olan kısmın bağlantılarına yardımcı olursanız sevinirim şimdiden ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkür ederim
 

Ekli dosyalar

  • adsız1.JPG
    adsız1.JPG
    69.5 KB · Görüntüleme: 300
  • malzemeler.JPG
    malzemeler.JPG
    60.8 KB · Görüntüleme: 244
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kardeş sen bu tasarımı bitirdikden sonra biz bunu ortak pazarlayalım mı, kayseride çok geniş çevrem var bu konuda, otomatik kumandalı kapı sistemlerinde filan, kendimde elektrik elektronik mühendisiyim, senden acilen haber bekliyorum ve eger gun ıcınde uygun olursan sabah5 aksam 5 arası benı herhangı bır avea num.dan caldır ben senı ararım inş. 05068789313 cagrını bekleyecegım ... acil ama ...
 
Kardeş öncelikle bilesinizki PLC bu iş için fazla lüx olur. Maliyetinizi yükseltir. Bir araç uzaktan kumandasıyla yapılabilir bu iş. Sitede daha önce bu konu açıldı ararsan ordan bulursun.
 
Ben bu uygulamayı üniversite 4. sınıfta bitirme ödevi oolarak Siemens S7-300 PLC ile yapmıştım. Eğer sadece uygulama, pratik yapma gibi bir amaçla yapıyorsanız PLC biraz pahalı kaçar bence...Neyse hala yapmadıysanız yardımcı olabilirim
 
arkadaşlar proje ödevi olarak alıcı verici devresi kullanarak bir garaj kapısı kontrolu yapmak istiyorum fakat ben bu alıcı devresine ek olarak pic eklemeyi düşünüyorum. normalde bendeki alıcı devresi direkt olarak 220 volta bağlanarak bir cihaz kontrolü sağlıyor. benim tasarlamak işstedğim devre kısaca şunu yapacak: kapının kapandığını gösteren bir sensör ve tam olarak açıldığını gösteren başka bir sensör olacak kapı kapanırken arada herhangi bir şey varsa da kapı duracak. kapının açılışını vericideki buton yardımıyla algılayarak pice göndericem ve sensörlerde pice bağlı olacak benim takıldığım nokta PIC i alıcı devrenin neresine bağlamalıyım yani tk19 alıcı gözünün çıkışı olurmu ?? kendim kaba olarak bir ccs programı yazmayı düşünüyorum ve projeyi küçük bir maket halinde yapıcam bunlar için bana yol gösterirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim .
 
arkadaşım bu tip kayar kapı veyahut dairesel barrier olsun piyasada 40/50 tl ye alırsın boşuna uğraşma bence yeni bir şeyler yapmaya çalış
 
özür dilerim yazım eksik çıktı bu tip kapı motorlarının kartları çok ucuz uğraşmaya değmez
 
İlla ki Pic yada PLC kullanma zorunlulugun varmı ? Yok ise projeyi Picsiz ve PLC siz olarak verebilirim. tam açılış ve kapanışlar swicht ile araç varsa stop için Laser sensöz kullanabilirsin.
Zamanlamalar içinde zaman röleleri.
 
Selam,

Eğer TK19'un emiter collector gerilimi 5 V destekliyorsa direk olarak PIC'e bağlayabilirsin.

Aksi takdirde başka bir transistör yardımı ile PIC'e bağlantısını yapman gerekir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,191
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst