Sıvı Seviye Rölesi

atas120

Üye
Katılım
6 Eki 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar benim 2hp lik 220 v ile çalışan bir dalgıç motorum var bu motorun panosun da sıvı seviye rölesi yoktu ve bir defa motor yandı şimdi şamandıra ve röle aldım tum bağlantılar tamam ama sıvı seviye rölesinin çıkış ucunu nereye bağlayacağımı bilmiyorum pano start stoplu lütfen acele edin cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler .....
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şamandıra ile ne yapacaksınız anlamadım.Yapmanız gereken kuyuya sıvı seviye elektrodu indirip röleye bağlamak ve rölenin normalde açık kontağını kontaktörün bobin uçlarından geçirmek.Yanlız panonuz start-stop butonlu olduğu için röle devreyi açtığında motor stop eder tekrar çalıştırmak için start butonuna basmanız gerekir.Bu durumu önlemek için buton yerine pako şalter konulmalıdır.
 
kontaktörün bobin uçlarından geçirmek. örneğin hangi ucu
 
A1, A2 uçları fark etmez ama nötre giden uçtan değil diğer uçtan geçirmekte fayda var
 
kontaktörde start stop uclarıda bağlı onlara karışmıyoruzmu
 
Dediğim gibi butonları iptal edip pako şalter takmazsanız sıvı seviye motoru durdurduktan sonra tekrar çalıştıramaz,sizin gidip tekrar start butonuna basmanız gerekir.O yüzden dalgıç panolarında genelde pako şalter kullanılır.Yani değiştirmenizde fayda var.
 
motoru çalıştırdığın start stop butonuna önce stop gelen devamında starta gıden faz ucunu stop ucundan ayır sivi seviye rolesıne gır çık ve stop ayırdığın yere bağla
 
dalgıç motorunun elektrot uçları kuyudan geliyormu ?
 
Kardeş seviye elektrodlarını senin sallaman lazım kuyuya.Tericihan 3 adet sıvı seviye elektrodu bağlaman lazım.
1 üst
1 alt
1toprak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,028
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst