gecikme devresi yapma

muratefe

Üye
Katılım
8 Nis 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
arkadaşlar motora start verdikten sonra 1 saat çalışıp duracak daha sonra start verdiğimizde yine 1saat çalışıp duracak yardımcı olursanız sevinirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşım motor kontaktör devresine zaman rölesi bağla şimdi çok fonsiyonlu ve zaman aralıkları çok ayarlanabilen röleler var uygun bir tane bağlaman yeterli.Zamanıda 1 saate ayarlarsın 1 saat çalışıp durur.
 
bunun için özel zaman rölesi kulanmaya gerek yok. 1 adet düz zaman rölesi yeterli. ben 5sn olarak yaptım, zaman rölesinin ayarını 1 saat yaparsan 1 saat çalışır.
 

Ekli dosyalar

  • motor.JPG
    motor.JPG
    10.8 KB · Görüntüleme: 127
  • motor.rar
    3.3 KB · Görüntüleme: 74
ilgine tşk ederim sağolasın
 
Entes SM serisi röleler ile rahatça yapabilirsin...
 
ZAMAN SAATİ İLE HALLEDERSİN LEGRAND Kİ GÜZEL
 
motor kontaktörüyle aynı anda bir zaman rolesini paralel bağla,zaman rolesinin kapalı kontagını ise sanırım mühürlemeli bir devre yapacaksın devrenin en basına koy zaman rolesini 1 saat e ayarla ve çalıştır devren çalışacaktı.
 
ke-zrxx(d) dijital zaman rölemiz ile yapabilirsiniz hem çalışma sırasınsa ne kadar süre kaldığınıda üstünden görebilirsiniz.19 farklı fonksiyonu vardır sisteminize göre olan fonksiyonu seçin kulanın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,165
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst