kumanda sorusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

elektro34

Üye
Katılım
9 Şub 2007
Mesajlar
242
Puanları
1
Yaş
39
3 fazlı iki motor aşağıda belirtilen koşullarda çalıştırılacakdır.buna uygun devrenin kumanda şemasını çiziniz.
1)motor kumanda,bir kumanda merkezlidir.
2)başlatma butonuna basıldığında1.motor çalışacakdır.
3)ayarlanan süre sonunda çalışmakda olan 1.motor duracak,2.motor çalışmaya başlayacakdır.
4)durdurma butonuna basıldığında 2.motor duracakdır.
soruyu aynen yazdım yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sorunun cevabı ekte bu kadar basit soruları kendin uğraş yap birdaha ok.
 

Ekli dosyalar

  • problem.rar
    4.7 KB · Görüntüleme: 131
senin için kolay olabilir ama ben daha bu konuları yeni öğreniyorum.bilene herşey kolay yine de sağol
 
Kimilerine basit gelen şeyler kimiler için zor olabilir.. Bunun lafını yapmamak lazım
 
Benim kızdığım olay hazıra konmak bu işi yeni öğrenebilirsin kafa yorarsın arkadaşım yalan yanlışta olsa ortaya birşeyler dökersin emek verirsin anlatabiliyormuyum yoksa artistik olsun diye yazmadım o cümleyi.
 
Ona bende katılıyorum, hazıra herzaman karşıyız ama 1-2 kez yardım ederek öğrenmesini sağlayabilirsin 3. seferde orda dur dersin olay budur.
 
Kimse yanlış anlamasın ama forumda cevapların doğru olup olmamasından önce soru sorma adabının bilinmesidir. Bazı arkadaşlar hernedense kendilerini öğretmen zannedip hiç tanımadığı insanların iyi niyetlerini onları değerli zamanlarını boşa harcayarak bir nevi hırsızlık yapmamaktadırlar.Lütfen biraz daha dikkatli olalım. Bilmemek değil, bilenlere emrivaki yapmak ayıptır....
 
Her motor için bir kontaktör kulanılır. ayarlanan süre sonunda ifadesi zaman rölesinin kullanılması gerektiğine işaret eder. ayarlanan süre sonunda birinci motorun devreden çıkması, ikinci moturun devreye girmesini zaman rölesinin açık kapalı kontakları sağlar. stop butonuna basıldığında enerji kesilir, motorlar durur.
 
14 popularite almıs bır arkadasın bu soruyu sorması ve de üslubü hiçde doğru değil, burda yardımlaşmak ve paylaşım için bulunuyoruz ama, yardım istemeninde bır adabı, yolu olmalı..
 
Benim kızdığım olay hazıra konmak bu işi yeni öğrenebilirsin kafa yorarsın arkadaşım yalan yanlışta olsa ortaya birşeyler dökersin emek verirsin anlatabiliyormuyum yoksa artistik olsun diye yazmadım o cümleyi.



avcı kaplan arkadaşıma katılıyorum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst