Katılım
26 Tem 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
merhabalar herkese ben stajdayımda burda biz bi tane zaman rolesi bi tane normal röle bi tane fotosel gibisinden bi sensor kullanarak bir tane ortam hazırlıyoruz

olayımız bant uzerinde giden bir şişe olacak kola şişesi diyelim
ustte dolum makınası var

sise tam dolum makinasının altına geldiginde sensor algılayacak siseyi ve durduracak
sonra dolum makinası calısacak
zaman rolesi ayarladıgımız dolma suresinde devreyi kesecek
sonra tekrar devam edecek ikinci şişede aynı prosedure


bizim sorunumuz bunu yapiyoruz bir kere oluyor ama döngü gibi devam etmiyor ikinci sefere gecmiyor
bu proseduru bu malzemelerle nasıl tekrarlarız kabaca bu olay valla cok iyi olur bir destek olursanız
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
dolum bitti sensörü koy ve bu sensörden start butonuna bağla
tekrar start vermiş olursun
 
sensörün durdurduğu şişeleri taşıyan banda hareket veren motorun kontaktörüdür büyük ihtimalle. zaman röleside dolum süresini ayarlamasıyla beraber bu bandı tekrar harekete geçirmesi gerekir.
 
Kimse doğru dürüst cevap vermemiş:D Sistem tam olarak nerede duruyor. Ya şöyle anlatayım sişe geldi sensörün kapalı kontağı devreyi açtı şise durdu aynı anda kontaktörün kapalı kontağı ile(NC) zaman rölesi tetiklendi saymaya başladı sayım bitti....eğer buradan sonra hareket etmiyorsa kontaktörün A1 ucu ile zaman rölesinin açık kontak ucunu (NO) çıkışınıda köprüleyin sayım bittiğinde tekrar devam edecektir. kontaktör çalıştığındada kapalı kontağı zaman rölesinin enerjisini keseceği için sistem başa dönecektir. bu kadar basit:)
 
istediğin devre böyle bişey mi? devreyi ekts de açabilirsin.
burda zr dolum süresini ayarlıyor. zr1 şişe dolduktan kaç sn sonra hareket etmesini ayarlıyor. ekts de fotosel olmadıgı için start butonu koydum fotosel yada sensor olarak düşünebilirsin. anlamadıgın yer olursa sorman yeter.
 

Ekli dosyalar

  • bant sistemi.rar
    5.1 KB · Görüntüleme: 47
  • bant sistemi.JPG
    bant sistemi.JPG
    23 KB · Görüntüleme: 142
sıze werılen zaman rolesı cola sısesının dolum zamanı ıcın mı kullanman gerekıyor

bana sadece bvnv cecapını yazarsan sevınırım hangı plc ıle programlıyorsun olmassa ben sana step yedı ıle yazıp stl sını yollarım
 
Değerli kardeşim,
Yada start butonu yerine (tabii bu senin projende optik sensör olacak) zaman rolesi de kullanabilirsin. Eklediğim proje cafergmc kardeşimizin projesine ilavedir.
Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • Konveyör.zip
    11.6 KB · Görüntüleme: 66
en dogru cevabı UZMANSEL adlı arkadaş vermış bencede kendını resetleyerek tekrar başa alır kendını böylece sen stop a basıncaya kadar bu iş devam eder.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst