Rf haberleşme hk.

nilokan

Üye
Katılım
29 Nis 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
RF sistemini kullanarak otomasyon yapmak istiyorum. Bu sistemi tesislerimizde kullanıyoruz. bende proje bölümündeyim. Yaklaşık maliyet hazırlıyorum. Ve keşif hazırlama konusunda sıkıntılarım var. Sistemi be hangi malzemeleri kullanacağımı bilemediğimden eksiklikler oluyor. Bu sistemi öğrenmeye çalışıyorum. Bir maliyet çıkarmak istesem keşfimde hangi malzemeler olması gerek. Ve fiyatlandırmayı nasıl yapmalıyım.Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.Örneğin bir depo ve terfi arasında haberleşme olsa 2 adet pompa olsa.buna göre nasıl olur. Ayrıca her projede otomasyon listesindeki kalemler ve miktarları nasıl değişir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Eger basit bir cizim ve kumanda detayi gonderebilirseniz yardimci olmaya calisabilirim.
 
Bence Rf sistemler ile otomasyon işi biraz kararlı çalışmaz gibi gerçi rf sinyali yollayan ve alan sağlam rf modülleriniz olursa bu konuyu aşabilirsiniz fakat çok güvenilir modüller olmalıdırlar...

Ayrıca yine rf sistemleri kumanda ve otomasyon sistemleri ile kullanılırken çok iyi bir şekilde izole edilmelidirler örneğin motorun birini sürecek olan kontaktör çeker motor çalışmaya başlarken kontaktörün kontaklarındaki ark rf sinyali kontrol edecek yada üretecek yada alacak işlemcide değişik bir tip kararsızlık gösterebilir.İşlemcinin Resetlenmesi yada komutlarında şaşırması gibi problemler çıkarabilir.

Bunların haricinde bir arge söz konusu ise eğer bir çalışmanız var ise en güzel bilgiyi bu ürünleri üreten firmalardan alabileceğiniz kanısındayım.

Sizinde verdiğiniz örneği incelemeye kalkarsak karşımıza en önemli unsurlardan birisi olarak çıkan olay Rf sinyalin yollanacağı ve alınacağı alanın mesafesidir çeşitli firmalar çeşitli mesafeler için Rf moduller üretmektedirler siz bu otomasyon sisteminde ne yapmak istediğinizin tam olarak projesini çıkarmadan maliyet olarak tam yada yaklaşık değerlere ulaşmanız mümkün olmayabilir.

Son olarak UDEA ELEKTRONIK firması ülkemizde en yaygın ve rf modül üretiminde tanınmış bir firmadır sitesine girip ürünlerini bir incelemenizde fayda olacağı kanısındayım.
 
RF Sistemleri eğer düzgün kurulmuşsa son derece kararlı kablosuz haberleşme sistemleridir. Önemli olan doğru RF Modemin, anten tipinin ve anten kazançlarının kullanılmasıdır.
Eğer sinyal seviyesinin zayıf olduğu 2 nokta arasında RF haberleşme kurarsanız elbette kesintiler olacaktır. Bu nedenle öncelikle iki nokta arasında kuvvetli haberleşmeyi oluşturmak gerekiyor. Bunun için RF modemlerin çıkış güçlerini artırmak, anten direklerini yükseltmek, daha kaliteli anten kablosu kullanmak, anten kazançlarını daha yüksek tercih etmek gibi seçeneklerin yanı sıra duruma göre iki nokta arasında hakim olan başka bir noktaya tekrarlayıcı bir rf modem daha yerleştirmek gerekebilir.

Web sitemizin Bilgi Merkezi Sayfalarında Telsiz Veri Haberleşmesi İle İlgili bir çok sorunun cevabını bulabilirsiniz.
http://www.rfteknoloji.com.tr/bilgi-merkezi-telsiz-kablosuz-veri-haberle%C5%9Fmesi

Bu konuda nasıl bir çözüm buldunuz? Hala çözüm arayışınız devam ediyor mu?
 
rf ile kumanda işi yaptım 2 km bir mesafeydi yanıltıcı sinyaller gelip sistemi çalıştıtyordu .bunu çözmek için gecikme devresi kullandım ve halloldu benim gönderdigim sinyal 15 saniyesürerse roleyi açıyordu.parazitler o kadar sürmüyordu . bilginiz olsun diye yazdım.
 
yaklaşık bir rf sisteminin maliyeti ne kadar?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst